Şırnak'ta Mijin Kaynağında Önemli Debi Azalması: yüzde 55,4 Düşüş
Şırnak Belediyesi yetkilileri, yüzde 55,4’lük debi düşüşünün başlıca sebebinin iklim değişikliği ve kuraklık olduğuna dikkat çekiyor. Artan sıcaklıklar, düşen yağış miktarı ve yer altı su kaynaklarındaki çekilme, bölgedeki doğal su varlıklarını hızla tüketiyor. Mıjin gibi stratejik öneme sahip içme suyu kaynaklarında yaşanan bu çöküş, suya erişim riskini artık Şırnak için somut bir tehdit haline getirmiş durumda.
Belediye yetkilileri, özellikle yaz aylarında su tüketiminin arttığına işaret ederek acil tasarruf önlemleri alınması çağrısında bulundu. Bağ ve bahçe sulamalarında içme suyu kullanımının durdurulması, kaçak su kullanımlarının önlenmesi ve bireysel tüketimde duyarlılık çağrıları yinelendi.
“Her damla, yarının teminatı” vurgusuyla harekete geçilmesi gerektiğini belirten yetkililer, halkı bilinçli ve sorumlu davranmaya davet etti. Şırnak’ta yaşanan bu düşüş, sadece yerel değil, bölgesel bir su güvenliği sorununun da habercisi olabilir.
Kaynak:Mevlüde Sevim
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.