Şırnak'ta Heyelan Riskine Erken Müdahale: Can ve Mal Güvenliği Sağlandı
Yayınlanma:

Şırnak Uludere'deki Uzungeçit Beldesi'nde, heyelan riski taşıyan yamaçta yapılan hızlı müdahaleyle olası afet önlendi. Valilik talimatıyla palye kazısı ve şevlendirme yapıldı. Bölgedeki evler için risk giderilip vatandaşların can güvenliği sağlandı.
Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Uzungeçit Beldesi'nde, heyelan riski taşıyan bir yamaçta bulunan bazı evler için harekete geçildi. Yapılan teknik incelemeler sonucunda çalışma başlatılması gerektiği yönünde hazırlanan rapor, Şırnak Valisi Sayın Birol Ekici'ye sunuldu.
Vali Ekici'nin talimatları doğrultusunda, İl Özel İdaresi tarafından temin edilen ekskavatör ve kamyon desteğiyle, AFAD teknik personelinin kontrolünde çalışmalara başlandı. Heyelan riski bulunan bölgede palye kazısı yapılarak şevlendirme (eğim düzenlemesi) yapıldı.
Gerçekleştirilen bu çalışmalarla, bölgede olası bir afet riskini taşıyan yamaçtaki tehlikeler bertaraf edilerek, Uzungeçit Beldesi sakinlerinin can ve mal güvenliği sağlandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.