Şırnak-Van Yolu Yine Beklemede: Vatandaşlar Tepkili, 'Bu Yol Olmadan Şırnak Gelişmez'"

Şırnak-Van Yolu Yine Beklemede: Vatandaşlar Tepkili, 'Bu Yol Olmadan Şırnak Gelişmez'"
Şırnak ile Van arasında ulaşımı kolaylaştıracak, mesafeyi 200 kilometre kısaltacak Şırnak-Van karayolu projesi bir kez daha beklemeye alındı.

2013 yılında temeli atılan projede 1. tünelde ışık görülmesine rağmen, sahada iş makinelerinden hala ses yok.

Daha önce çalışmaları yürüten Limak firması büyük ölçüde tünelleri tamamladıktan sonra projeden çekildi. Yerine gelen Ege Asfalt firması yaklaşık bir ay önce bölgede şantiye kurdu, beton santrali için hazırlık yaptı. Ancak vatandaşın umudu hala gerçekleşmedi. Alınan bilgilere göre, Kurban Bayramı sonrası dahi öncelik Van yoluna değil, Şırnak-Siirt çevre yolu bağlantısına verilecek.sad-jjpeg.jpgŞırnaklı Vatandaşlar Tepkili: “Van Yolu Olmadan Şırnak Gelişmez”

Şırnak-Van karayolunun yıllardır tamamlanamamasına Şırnaklı vatandaşlar büyük tepki gösteriyor. Projeye zaman zaman başlanıp durulması, ihalelerin iptal edilip tekrar yapılması, halk arasında artık ciddi bir güven kaybına yol açmış durumda.errw.jpegŞırnaklı Vatandaşlar tepkilerini şu sözlerle dile getirdi:

“Bu yol sadece Van yolu değil, Şırnak’ın kaderi. Ekonomi, ticaret, sağlık, eğitim bu yolla doğrudan bağlı. Her seferinde başka yollara başlanıyor, Van yolu ise sürekli erteleniyor. Bıktık artık beklemekten. Tüneller açıldı, şirket geldi gitti, şimdi başka bir firma geldi ama yine gözle görülür bir şey yok. Söz değil, icraat görmek istiyoruz. Bu yol olmadan Şırnak gelişmez!. Seçim zamanı herkes buraya gelip söz verdi. Hani nerede o sözler? Biz artık laf değil, makine sesi duymak istiyoruz. Yolun yapımı bitmeden bu proje bizim için başlamış sayılmaz.”

ewrwer.jpegVatandaşlar, yetkililerden net bir tarih ve sahada gözle görülür çalışma bekliyor. Yıllardır verilen sözlerin tutulmasını isteyen Şırnaklılar, “Artık bu yol tamamlansın, Şırnak nefes alsın” çağrısında bulunuyor.

Yol Kısalacak, Ekonomi Canlanacak

Tamamlandığında Şırnak ile Van arasındaki 390 kilometrelik mesafeyi 190 kilometreye düşürecek proje, ulaşım süresini de 6 saatten 2 saate indirecek. Sarp dağların tünellerle aşıldığı bu yol, sadece Şırnak’ı değil, bölgedeki ticaret, sağlık ve eğitim erişimini de doğrudan etkileyecek.

werrwerr.jpegsfdfsdf.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum