Şırnak Üniversitesi TEKMER, İlk Yönetim Kurulu Toplantısını Yaptı

Rektör Alkış, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, TEKMER'in hem üniversiteye hem de ülke geneline önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirterek, merkezin hayırlı olmasını diledi.
TEKMER Genel Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Gürbüz ise merkezin KOSGEB'den 4,2 milyon TL destek aldığını ve Mayıs 2025'te kurulduğunu, aynı ay içinde ilk Yönetim Kurulu Toplantısını yaptıklarını ifade etti. Gürbüz, TEKMER'in temel hedefinin yerel ve ulusal girişimcilerle iş birliği yaparak, özellikle Şırnak ve bölgenin teknoloji ekosistemini güçlendirmek, yenilikçi ve katma değeri yüksek projeleri hayata geçirmek olduğunu vurguladı.
Toplantıda TEKMER'in işleyişine dair çeşitli kararlar alınırken, Yönetim Kurulu üyeleri Prof. Dr. İdris Kabalcı, Doç. Dr. Nevzat Sevgin, Dr. Öğr. Üyesi Veysel Tahiroğlu, Dr. Öğr. Üyesi Rasim Çekik ve Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Turan da hazır bulundu.
Şırnak Üniversitesi TEKMER A.Ş., bölgenin teknolojik gelişimine katkı sunmayı ve girişimcilik ekosistemini desteklemeyi hedefliyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.