Şırnak Barosu’ndan Kadın cinayetine sert tepki; Bir kadın daha aramızdan koparıldı!

Şırnak Barosu’ndan Kadın cinayetine sert tepki; Bir kadın daha aramızdan koparıldı!
Şırnak Baro Başkanlığı, Silopi’de bir lokantada çalışan Gülizar Yıldız’ın aynı iş yerinde çalışan bir erkek tarafından bıçaklanarak katledilmesine sert bir dille tepki göstererek yaşanan cinayetin bir kadını da aha aramızdan kopardığını belirtti.

Silopi’de Garson bir kızın bıçaklanarak öldürülmesine tepkiler çığ gibi artarken bir tepkide Şırnak Baro Başkanlığından geldi.

Şırnak Barosu’ndan yapılan açıklamada Bu vahşi saldırıyı ve cinayeti derin bir öfke ve üzüntüyle kınıyoruz. Hayatının baharındaki Gülizar’ın yaşam hakkı, eril şiddetin ve kadını tahakküm altına alma hezeyanının bir kez daha kurbanı olmuştur.

Unutulmamalıdır ki bu cinayet yalnızca bir bireyin değil, kadını aşağılayan, değersizleştiren, denetlemeye çalışan zihniyetin ürünüdür. Şiddeti doğuran ve zihinsel kodlara işlenmiş egemen anlayışla mücadele, yalnızca failleri değil, bu zihniyeti besleyen tüm gerici kurum ve yaklaşımları sorgulamakla mümkündür.

Kadın cinayetleri münferit değildir. Her biri sistematik, her biri öngörülebilir ve önlenebilir toplumsal yaralardır. Gülizar Yıldız’ın ölümü bir ‘an’ değil; yıllardır göz göre göre biriken, görmezden gelinen, cezalandırılmayan bir zihinsel iklimin sonucudur.

Şırnak Barosu olarak; yaşam hakkı başta olmak üzere tüm temel hak ve özgürlüklerin teminat altına alındığı, kadının insan onuruyla eşit yurttaş olduğu bir toplum mücadelesinden asla geri adım atmayacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.

Şırnak Baro Başkanlığı, Gülizar Yıldız’ı unutmayacaklarını ve katledilen tüm kadınlar için adalet arayışlarının süreceğini ifade etti.

Kaynak:Mevlüde Sevim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.