ŞÜ’de sahte doçent skandalı iddiası Şırnak’a bomba gibi düştü

ŞÜ’de sahte doçent skandalı iddiası Şırnak’a bomba gibi düştü
Şırnak Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdürü, Dr. Sedat Çelik’in doçentlik başvurusu Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) tarafından iptal edildi.

Üniversite tarafından Dr. Çelik’e doçentlik maaşı verildiği iddiası Şırnak gündemine bomba gibi düştü.

Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) tarafından Dr. Sedat Çelik’in doçentlik başvurusunda etkik ihlaller tespit ederek, doçentlik belgesinin iptal edildiği kararının 7 Temmuz’da Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) üzerinden Şırnak Üniversitesi’ne bildirildi. Bazı vatandaşlar tarafından CİMER’e şikayette bulunarak, ÜAK’ın kararına rağmen Dr. Sedat Çelik’in Şırnak Üniversitesi’nden halen doçentlik maaşı aldığını iddia etti.

Üniversite vatandaşlar tarafından CİMER’e şikayet edilerek, sosyal medya üzerinden iddialar yayınladı. İddiaların yayılmasının ardından yeni harekete geçen Rektörlük Dr. Çelik hakkında soruşturma başlattı.

Özellikle sosyal medya yayılan haberlerin ardından Şırnak Üniversitesi yazılı bir açıklamada bulundu. Rektörlük, Dr. Çelik’in Yüksekokul Müdürlüğü görevinden de alınarak hakkında disiplin soruşturması başlatıldığını belirtti.
Rektörlük açıklamasında, “Üniversitemiz akademisyenlerinden Dr. Sedat Çelik ile ilgili son günlerde görsel ve sosyal medyada yanıltıcı iddialar gündeme gelmiş, kamuoyunun doğru ve şeffaf bir şekilde bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamaların yapılmasına gerek duyulmuştur.
Dr. Sedat Çelik hakkında CİMER şikâyet başvuruları, Üniversitemiz Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Kuruluna incelemek üzere sevk edilmiş, Üniversitemiz Etik Kurulu tarafından düzenlenen raporda, “Dr. Sedat Çelik hakkında yapılan şikâyet çerçevesinde inceleme yapılmış olup, söz konusu iddialardaki 8 (Sekiz) yayının doçentlik öncesi yayınlar olduğu, doçentlik belgesinin Üniversitelerarası Kurulu Başkanlığının vermesi nedeni ile konunun Üniversitelerarası Kurul tarafından incelenmesi gerektiği” kanaatine varılmıştır.
Söz konusu rapor çerçevesinde Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından, ilgili kişi hakkındaki dosya gerekli işlemlerin yapılması amacıyla Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı’na gönderilmiştir.
Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı tarafından ilgili kişi hakkında yapılan araştırma ve inceleme sonucunda; Dr. Sedat Çelik’in doçentlik belgesinin iptal edildiği Rektörlüğümüze bildirilmiştir.
Bunun sonucunda; Rektörlüğümüzce Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından Dr. Öğretim üyesi kadrosu talep edilmiş, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca 1 (bir) adet Dr. Öğretim üyesi kadro kullanım izni verilmiş ve Dr. Sedat Çelik’in Dr. Öğretim üyesi kadrosuna ataması yapılmıştır.
Ayrıca; Dr. Sedat Çelik, Rektörlük Makamı Olur’u ile Yüksekokul Müdürlüğü görevinden alınmış olup 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 53. Madde hükümleri gereğince hakkında disiplin soruşturması başlatılmış ve süreç halen devam etmektedir.
Yukarıda da ifade edildiği üzere Üniversitemiz mevzuat çerçevesinde hareket etmiş görsel ve sosyal medyada iddia edildiği gibi konuya kayıtsız kalınmamış, mevzuatın gerektirdiği süreçler işletilmiş ve halen işletilmektedir” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.