Şırnak’ta TOKİ Projesine Tepki: “Yeraltı Suları Kaybolacak”

Cezaevi bölgesinden başlayıp Keleçka mevkisine kadar uzanacak olan proje, vatandaşlara göre sadece mülkiyet sorunları doğurmakla kalmayacak, aynı zamanda yeraltı sularını da yok edecek.
“Serin Hava Yerini Beton Sıcağına Bırakacak”
Bölge halkı, yıllardır serin havasıyla bilinen İsmetpaşa’nın betonlaşmaya teslim olacağını savunuyor. Artan sıcaklıkların yaşamı olumsuz etkilediğini vurgulayan vatandaşlar, projenin iklim krizini daha da derinleştireceğini dile getiriyor.
Mahalle sakini Ahmet T. “Bu bölge Şırnak’ın nefes alan yerlerinden biri. Meyve bahçelerimiz, havuzlarımız, yeşil alanlarımız vardı. Konutlar yapıldığında hem doğa yok olacak hem de serinlik kaybolacak. Zaten yazları çok sıcak, şimdi daha da bunaltıcı hale gelecek” dedi.
“Kazılar Yeraltı Sularını Kurutacak”
Vatandaşların en büyük endişelerinden biri, proje kapsamında yapılacak derin kazılar. Bölge sakinleri, bu kazıların yeraltı su kaynaklarını kurutacağından ve mahalledeki doğal su dengesini bozacağından kaygı duyuyor.
Bir başka vatandaş, “Şırnak’ta su sıkıntısı her geçen gün artıyor. Bu kadar büyük bir projede yapılacak kazılar, yeraltındaki sularımızı yok edecek. Bahçelerimizde, tarlalarımızda artık su bulamayacağız” diyerek tepkisini dile getirdi.
Mahalle sakinleri, yetkililere çağrıda bulunarak projenin çevresel etkilerinin göz ardı edilmemesini istedi. Vatandaşlar, doğayı ve su kaynaklarını koruyacak adımlar atılmadan projenin hayata geçirilmemesi gerektiğini vurguladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.