Şırnak’ta Girişimcilik Rüzgarı Esecek! İlk Toplantı Gerçekleşti
Toplantıya Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Alkış başkanlık ederken, Ankara Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Güray Değerli, Uzman Arda Doğru, Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. Genel Müdürü Doç. Dr. Asaf Tolga Ülgen, Teknoloji Merkezi A.Ş. Genel Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Gürbüz ve Yapı İşleri Daire Başkanı Ahmet Yumak katılım sağladı.
“Şırnak Üniversitesi Girişimcilik Kültürüne Öncülük Edecek”
Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Girişimcilik Ofisi’nin; yenilikçi fikirlerin, finansal kaynakların, destek mekanizmalarının ve nitelikli insan kaynağının bir araya gelerek ekonomik ve toplumsal değere dönüştüğü dinamik bir yapı olacağını ifade etti.
Prof. Dr. Alkış, “Üniversiteler girişimcilik ekosisteminin en önemli aktörlerindendir. Şırnak Üniversitesi, bilgi üretimi ve teknolojik yeniliklerin yanında girişimcilik kültürünün gelişmesine de öncülük edecektir.” dedi.
Girişimcilik Ofisi, Bölgesel Kalkınmaya Katkı Sunacak
Rektör Alkış, Teknoloji Transfer Ofisi ve Teknoloji Merkezi’nin kurulacak Girişimcilik Ofisi’ne önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Akademik mentorluk programlarıyla öğrencilerin ve akademisyenlerin yenilikçi fikirlerini ticarileştirme fırsatı bulacaklarını ifade eden Alkış, “Bu sayede Şırnak Üniversitesi sadece eğitim veren bir kurum değil, bölgesel kalkınmayı destekleyen bir girişimcilik merkezi haline gelecektir.” diye konuştu.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.