Şırnak’ta Gazze’deki Zulüm ve Sumud Filosuna Saldırı Protesto Edildi

Peygamber Sevdalıları öncülüğünde Geylani Camisi önünde yatsı namazının ardından toplanan vatandaşlar, tekbirler getirip İsrail aleyhine sloganlar attı. Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra Peygamber Sevdalıları Temsilciliği adına Gönüllü Osman Ertaş basın metnini okudu.
Ertaş, Gazze halkının kadın, çocuk ve yaşlı demeden bombalar altında yaşam mücadelesi verdiğini vurgulayarak, “Gazze’deki zulüm sadece Filistinlilere değil, tüm insanlığın onuruna yapılmış bir saldırıdır.” dedi. Sumud Filosunun küresel vicdanın sesi olduğunu belirten Ertaş, “Bu filo, açlığa mahkûm edilen çocukların, enkaz altında kalan annelerin ve onurla direnen bir halkın haykırışıdır. İnsanlık ya bu sese kulak verecek ya da zulmün ortağı olarak anılacaktır.” ifadelerini kullandı.
Basın metninin ardından Filistin’de hayatını kaybedenler için dua edildi. Protestoya HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Emcet Yalçın, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.