Şırnaklı çiftçiler katırlarla kışa hazırlık yapıyor

Şırnaklı çiftçiler katırlarla kışa hazırlık yapıyor
Şırnak'ın Uludere ilçesindeki çiftçiler kış öncesi hazırlıklarına başladı. Yaylada katırlarla başlayan çalışmalar günlerdir sürüyor.

aw522361-04.jpg

Uludere ilçesine bağlı Avaspi Yaylasında toplanan saman ve otlar kış aylarında hayvanlara yem olarak verilmek için sonbahar aylarında katırlarla öğütülüyor. Dağlardan sırtladıkları otları düzlük alanlara getirerek günlerce katırların yardımıyla öğüten çiftçiler kış öncesi çalışmalarını erken bitirme telaşına girdi.

aw522361-06.jpg

Şivan Altürk, aylardır kış hazırlıklarına başladıklarını söyledi. Altürk, "Çalışmalarımız devam ediyor. Yaz aylarında otları topluyoruz sonra getirip katırların yardımıyla öğütüyoruz. Patoz çok pahalı olduğu için yıllardır süre gelen eski geleneği yaşatıyoruz. Hayvancılıkla uğraşıyoruz. İşimiz çok zor ama alışkınız, öğüttüğümüz otları kış aylarında yem olarak hayvanlarımıza veriyoruz" dedi.

aw522361-03.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.