Kar Esareti Besiciyi Vurdu: "Tek Geçim Kaynağım Enkaz Altında Kaldı"

Kar Esareti Besiciyi Vurdu: "Tek Geçim Kaynağım Enkaz Altında Kaldı"
Gürpınar’da ahırı çöken besici Hamdullah Elmas, 23 hayvanının telef olmasıyla büyük bir yıkım yaşadı. Yetkililerden yardım bekleyen Elmas, kış şartlarının bölgedeki üretim tesislerini tehdit ettiğini belirtti.

Van'ın Gürpınar ilçesinde karın ağırlığına dayanamayan ahırın çökmesi sonucu 23 küçükbaş hayvan telef olurken, 15’i de enkazın altından yaralı kurtarıldı.

vanin-gurpinar-23-kucukbas-hayvan-telef-oldu-1.jpg

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Yolodüştü Mahallesi’nde ikamet eden Hamdullah Elmas'a ait ahır çöktü. Haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma ve Gürpınar İtfaiye Grup Amirliği ekipleri sevk edildi.

vanin-gurpinar-23-kucukbas-hayvan-telef-oldu-2.jpg

İtfaiye ve çevredekilerin yardımı ile 15 koyun yaralı olarak enkazın altından kurtarılırken, 23 koyun ise telef oldu. Yıkılan ahır kullanılamaz hale gelirken, Elmas ise yetkililerden yardım istedi.

vanin-gurpinar-23-kucukbas-hayvan-telef-oldu-3.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.