Enkaz Altından Notalara Uzanan El! Konteyner Kentte Başlayan Mucizevi Orkestra

Enkaz Altından Notalara Uzanan El! Konteyner Kentte Başlayan Mucizevi Orkestra
Deprem ve pandemi onları eve hapsetti ama onlar müziği seçti! Anne bağlama, oğlu keman, kızı gitar çalıyor. İmkanları bitince pes etmediler, videolarla kendilerini geliştirdiler. İşte bir ailenin azim dolu hikayesi.

Afetlerin ve zorunlu kısıtlamaların gölgesinde kalan bir hayat, notaların gücüyle yeniden filizlendi. 2020 depreminde evleri ağır hasar alan ve yaşamlarını konteyner kentte sürdüren Kaplan ailesi, pandemi dönemindeki sessizliği müzikle bozdu.

Konteyner Kentten Sanat Atölyesine

depremden-sonra-muzige-sarilan-anne-cocuklariyla-uc-enstruman-caliyor-1.jpg

Anne Başak Kaplan, çocukluk hayali olan bağlamayı deprem sonrası sığındıkları geçici konutlarda eline aldı. Sokağa çıkma yasaklarının getirdiği sıkıntıyı fırsata çeviren aile, Elaziz Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'nin açtığı ücretsiz kursla müzik dünyasına adım attı. Kurs bitip maddi imkanlar zorlaştığında ise devreye azim girdi; 12 yaşındaki Çınar kemanı, 10 yaşındaki Zehranur ise gitarı dijital kaynaklardan ve videolardan öğrenmeye devam etti.

depremden-sonra-muzige-sarilan-anne-cocuklariyla-uc-enstruman-caliyor-2.jpg

Devletin Şefkat Eliyle Güçlenen Gelecek

Bugün, Elazığ Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ADEM bünyesinde çalışmalarını sürdüren aile, sadece müzik eğitimi değil, maddi ve manevi destek de alıyor. Keman çalmadaki üstün yeteneğiyle dikkat çeken Çınar’ın yanı sıra, okçulukta il birinciliği olan sporcu kardeşi Zehranur ve çocukluk hayalini gerçekleştiren anne Başak, hayata karşı dik duruşun simgesi oldu. "Müzik bizim için bir kaçıştı, şimdi ise hayatımızın bir parçası" diyen aile, diğer afetzedelere de ilham veriyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.