Bakkal İşletmecisi Şaşkına Döndü! "Geldi ve Defteri Satın Aldı"

Bakkal İşletmecisi Şaşkına Döndü! "Geldi ve Defteri Satın Aldı"
Karaman'da 915. Sokak'ta bulunan bakkala giren hayırsever, veresiye defterindeki tüm borçları sıfırladı. Bakkal Kevser Akça ve Adem Akça çiftinin şaşkınlığı ve mahallelinin sevinci haberimizde.

Siyahser Mahallesi'nde asırlık bir Anadolu geleneği olan "sağ elin verdiğini sol elin görmemesi" düsturuyla hareket eden gizemli bir hayırsever, mahalle bakkalının veresiye defterini satın alarak tüm borçları sıfırladı. Mahalle Muhtarı Ali Beke Özhan aracılığıyla bakkala ulaşan vatandaş, dükkandaki yaklaşık 15 bin liralık borcun tamamını ödeyerek defteri teslim aldı.

bakkal-isletmecisi-saskina-dondu-geldi-ve-defteri-satin-aldi-2.jpg

Bakkal İşletmecileri: "Biz de Çok Şaşırdık"

915. Sokak'ta eşi Adem Akça ile birlikte bakkal işleten Kevser Akça, yaşananlar karşısında büyük bir şaşkınlık ve mutluluk yaşadıklarını dile getirdi. Akça, "Muhtarımızla birlikte gelen hayırsever vatandaşımız tüm borçları kapattı. Müşterilerimiz duyduğunda çok sevindi, herkes dua ediyor," dedi. Adem Akça ise bu tür yardımların mahalle bağlarını güçlendirdiğini vurgulayarak hayırsevere teşekkürlerini iletti.

Gelenek Her Yıl Sürüyor

Siyahser Mahallesi Muhtarı Ali Beke Özhan, bu güzel tablonun mahallelerinde bir gelenek haline geldiğini belirterek, her yıl benzer taleplerle hayırseverlerin kendisine ulaştığını ifade etti. Muhtar Özhan, "İyilik paylaştıkça çoğalır. Bakkalımıza gelip helalleşerek defteri kapattık. Allah bu tür hayırların sayısını artırsın," şeklinde konuştu. Karaman halkı, kimliği gizli kalan bu hayırseverin hareketinin diğer mahallelerde de örnek teşkil etmesini temenni ediyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.