Baba engeline rağmen pes etmedi: Gaziantepli Sema Balkan şampiyonu oldu

Baba engeline rağmen pes etmedi: Gaziantepli Sema Balkan şampiyonu oldu

aziantep'te babasının "erkek sporu" diyerek karşı çıkmasına rağmen azimle mücadelesini sürdüren 18 yaşındaki milli güreşçi Sema Yüksel, Hırvatistan'da düzenlenen U20 Balkan Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak göğsümüzü kabarttı.

Gaziantep’te yaşayan 18 yaşındaki Sema Yüksel, eğitim gördüğü spor lisesinde merak saldığı güreş sporuyla hayatını değiştirdi. Beden eğitimi öğretmeninin yeteneğini keşfetmesi üzerine mindere çıkan Yüksel, babasının ve çevresinin "Erkek sporu, kızdan güreşçi olmaz" tepkilerine rağmen pes etmedi. Azimle antrenmanlarına devam eden genç sporcu, Hırvatistan'da düzenlenen Balkan Güreş Şampiyonası'nda U20 kadınlar 62 kilogram kategorisinde rakiplerini mağlup ederek Balkan şampiyonu oldu. Altın madalyayı boynuna takan Yüksel, elde ettiği bu büyük başarıyla hem Türkiye’ye hem de Gaziantep’e büyük gurur yaşattı.

"Başarıyı görünce en başta babam desteklemeye başladı"

Güreşe başlama sürecini ve yaşadığı zorlukları anlatan Sema Yüksel, "Spor lisesinde okurken bir derse girdik ve güreşi çok sevdik. Öğretmenimiz de yeteneğimizi görünce antrenmanlara yönlendirdi. Bu süreçte 'yapamazsın' diyen çok insan oldu. En başta babam 'Erkek sporu bu, kızdan güreşçi mi olur?' diyerek karşı çıktı. Akrabalarımdan da tepki gösterenler oldu. Ancak benim bu spora olan sevgimi, hırsımı ve kazandığım başarıları görünce başta babam olmak üzere herkes en büyük destekçim haline geldi" ifadelerini kullandı.

"Yeni hedefim Avrupa ve dünya şampiyonluğu"

Hedeflerini büyüterek kız çocuklarına da mesaj veren milli güreşçi Yüksel, "Çeşitli Türkiye derecelerimin ardından Hırvatistan'daki Balkan Şampiyonası'nda sıkletimde şampiyon oldum. Şimdiki hedefim Avrupa ve Dünya Şampiyonası'na katılarak milli takımımızı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Spor Kulübü'nü en iyi şekilde temsil etmek, bayrağımızı dalgalandırıp İstiklal Marşı'mızı okutmak. Buradan tüm kız çocuklarına sesleniyorum: Kızların isteyip de başaramayacağı hiçbir şey yok, yeter ki inansınlar" dedi.

Antrenör Güler: "Balkan’da derece yapan ilk öğrencim oldu"

Öğrencisinin başarısıyla gurur duyduğunu belirten Antrenör Ali Şefik Güler ise, "Sema güreşe lise 2'nci sınıfta biraz geç başladı ancak çok hırslıydı. İlk başlarda ailesi karşı çıkmıştı. Babası ve abisiyle konuşarak onları ikna ettik. Sema antrenmanlarda kendi potansiyelini gösterdi. Benim de Balkan Şampiyonası'nda derece yapan ilk öğrencim Sema oldu, onunla gurur duyuyorum" açıklamasında bulundu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.