TÜGVA’dan AFAD’a Stratejik Ziyaret: Gündem Arama Kurtarma Ekipleri

TÜGVA’dan AFAD’a Stratejik Ziyaret: Gündem Arama Kurtarma Ekipleri
​Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Şırnak İl Temsilcisi Mesut Atille, AFAD Şırnak İl Müdürü Muzaffer İşlek ile makamında görüşüp bölgede kurulması planlanan Arama ve Kurtarma Ekipleri ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Şırnak İl Temsilciliği, bölgedeki afet bilincini artırmak ve operasyonel güce destek vermek amacıyla önemli bir adım attı. TÜGVA Şırnak İl Temsilcisi Mesut Atille ve yönetim kurulu üyeleri, Şırnak İl Afet ve Acil Durum Müdürü Muzaffer İşlek’i makamında ziyaret etti.

​ Ziyarette, TÜGVA bünyesinde kurulması planlanan Arama ve Kurtarma Ekiplerinin profesyonelleşme süreci oluşturdu. Ekiplerin AFAD standartlarına uygun hale getirilmesi için izlenecek olan akreditasyon süreci hakkında detaylı bilgi alışverişinde bulunuldu.

​ TÜGVA’nın kuracağı ekipler, İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığı tarafından belirlenen "Afet ve Acil Durumlara İlişkin Hizmet Standartları ve Akreditasyon Esasları" yönetmeliğine göre sisteme dahil edilecek. Bu sayede gönüllü gençler, olası afet durumlarında AFAD ile koordineli bir şekilde sahada görev alabilecek yetkinliğe kavuşacak.

Kentsel Arama Kurtarma (KAK) Neden Önemli?

​Özellikle deprem gibi afetlerde hayati önem taşıyan Kentsel Arama Kurtarma (KAK) faaliyetleri, enkaz altında mahsur kalan vatandaşların yer tespiti ve güvenli bir şekilde tahliyesini kapsıyor. Teknik zorluğu yüksek olan bu operasyonlar, sadece özel eğitim almış uzman personeller tarafından yürütülebiliyor.

​ ​Ziyaret, karşılıklı iyi niyet temennileri ve iş birliği mesajlarıyla sona erdi.

Kaynak:Mikail Şan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.