Şırnak’ta Jandarmadan Kaçakçılığa Darbe: 18 Milyon TL’lik Kaçak Malzeme Ele Geçirildi

Şırnak’ta Jandarmadan Kaçakçılığa Darbe: 18 Milyon TL’lik Kaçak Malzeme Ele Geçirildi
Şırnak’ta jandarma ekiplerinin bir haftalık operasyonlarında 125 şüpheliye işlem yapılırken, piyasa değeri 18 milyon lirayı aşan kaçak malzeme ele geçirildi.

Şırnak İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince, 27 Nisan – 3 Mayıs 2026 tarihleri arasında yürütülen çalışmalar kapsamında kaçakçılıkla mücadelede önemli bir başarıya imza atıldı.

whatsapp-image-2026-05-04-at-12-13-07-1.jpeg

Duyum üzerine gerçekleştirilen operasyonlarda, toplam 125 şüpheli şahsa ait ev, eklenti ve araçlarda arama yapıldı. Aramalarda gümrük kaçağı olduğu değerlendirilen 139 adet sentetik ecza hapı, 2 uyuşturucu kullanma aparatı, 43 cep telefonu, 53 bin 916 bandrolsüz sigara, 1.104 elektronik sigara ve likit, 97 kilogram nargile tütünü ele geçirildi. Ayrıca 2 bin 844 hırdavat, 1.632 tekstil ürünü, 933 kozmetik ve süs eşyası ile 2 bin 280 muhtelif kaçak malzeme de operasyonlarda bulundu.

Ele geçirilen ürünlerin toplam piyasa değerinin yaklaşık 18 milyon 115 bin 990 TL olduğu belirtildi. Olayla ilgili 125 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Öte yandan, Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele kapsamında aynı tarihlerde 3 ayrı olay meydana geldi. Yapılan denetimlerde tespit edilen 3 şüpheli şahıs il dışına deport edilirken, toplam 49 bin 812 TL idari para cezası uygulandı.

whatsapp-image-2026-05-04-at-12-13-06.jpeg

Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından yürütülen çalışmalarda ise UYAP ve KİHBİ sistemleri üzerinden aranan toplam 35 şahıs yakalandı. Yakalananlardan, 12 yıl 6 ay hapis cezası bulunan bir kişi dahil olmak üzere 15 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şırnak İl Jandarma Komutanlığı, kaçakçılık ve suçla mücadele çalışmalarının kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.