Şırnak’ta Çatı ve Saçaklardaki Kar Kütleleri Risk Oluşturuyor
Yayınlanma:
Şırnak’ta yoğun kar yağışının ardından binaların çatı ve saçaklarında biriken kar kütleleri vatandaşlar için ciddi risk oluşturmaya devam ediyor. Görüntülerde, özellikle çok katlı binaların çatılarında aşağı sarkmış kar ve buz kütleleri dikkat çekiyor.
Şırnak genelinde binaların çatı ve saçaklarında biriken kar kütleleri risk oluşturmaya devam ediyor.
Uzmanlar ve yetkililer, bu tür birikintilerin aniden koparak can güvenliğini tehlikeye atabileceği uyarısında bulunuyor. Nitekim Bitlis’in Tatvan ilçesinde, kaldırımda yürüyen 20 yaşındaki bir genç kız, çatıdan düşen kar kütlesinin altında kalarak hayatını kaybetti.
Benzer acı olayların yaşanmaması için vatandaşların riskli bölgelerde dikkatli olmaları, bina yöneticileri ve ilgili kurumların ise çatı temizliği konusunda gerekli önlemleri alması çağrısı yapıldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.