Şırnak'ta Atıl Araziler Üretime Kazandırılıyor

Şırnak'ta Atıl Araziler Üretime Kazandırılıyor
Şırnak’ta tarım alanlarını artırmak amacıyla taş temizleme çalışmaları hız kesmeden sürüyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Sezgin, çalışmalarla taşlık arazilerin üretime uygun hale getirildiğini ve gerçek anlamda bir tarımsal dönüşüm yaşandığını belirtti

Şırnak’ta tarım alanlarının artırılması ve atıl durumdaki arazilerin üretime kazandırılması amacıyla yürütülen taş temizleme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Sezgin, proje kapsamında önemli bir tarımsal dönüşüm sürecinin yaşandığını belirterek, çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü vurguladı.

Sezgin, yaptığı açıklamada, “Ülkemizin tarımına tertemiz araziler kazandırıyoruz. Taşlık ve atıl durumdaki arazilerin üretime uygun hale getirilmesi için yürüttüğümüz çalışmalar var gücüyle devam etmektedir. Devletimizin ve Tarım ve Orman Bakanlığımızın destekleriyle Şırnak’ta gerçek anlamda bir tarımsal dönüşüm yaşanıyor. Var bir hayalimiz” ifadelerini kullandı.

Yapılan çalışmalarla birlikte uzun yıllardır verimsiz olarak değerlendirilen alanların tarıma elverişli hale getirildiğine dikkat çeken yetkililer, projeyle hem üretim kapasitesinin artırılmasının hem de çiftçilerin gelir düzeyinin yükseltilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.