Şırnak’ta Afetlere Karşı Çelikten Kalkan: 1300 Askeri Personel Göreve Hazır!

Şırnak’ta Afetlere Karşı Çelikten Kalkan: 1300 Askeri Personel Göreve Hazır!
AFAD koordinesinde yürütülen eğitimlerle Jandarma ve Kara Kuvvetleri timleri uzmanlaşıyor. Çakırşöğüt’te oluşturulan özel parkurda enkazda arama-kurtarma eğitimi alan 1300 personel, afetlere karşı tam donanımlı hale getirildi.

Şırnak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından, il genelinde görev yapan askeri personele yönelik enkazda arama ve kurtarma eğitimleri sürdürülüyor. Jandarma ve Kara Kuvvetleri bünyesindeki timlere verilen eğitimlerle, olası afet durumlarına karşı müdahale kapasitesinin artırılması hedefleniyor.

sirnakta-afetlere-karsi-celikten-kalkan-1300-askeri-personel-goreve-hazir-2.webp

Çakırşöğüt Komando Tugay Komutanlığı yerleşkesinde oluşturulan enkaz arama ve kurtarma parkurunda gerçekleştirilen eğitimlerde, ekipler olası bir yapı çökmesi durumunda nasıl hareket edecekleri konusunda uygulamalı olarak bilgilendiriliyor.

sirnakta-afetlere-karsi-celikten-kalkan-1300-askeri-personel-goreve-hazir-3.webp

Eğitim sürecinde, deprem başta olmak üzere yangın ve sel gibi afetlerde hayat kurtarma odaklı çalışmalar ön plana çıkıyor.

sirnakta-afetlere-karsi-celikten-kalkan-1300-askeri-personel-goreve-hazir-4.webp

Yetkililer, Türkiye’nin deprem kuşağında yer alması nedeniyle bu tür eğitimlerin büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, bugüne kadar yaklaşık 1300 askeri personelin eğitimlerini tamamlayarak göreve hazır hale getirildiğini belirtti.

sirnakta-afetlere-karsi-celikten-kalkan-1300-askeri-personel-goreve-hazir-5.webp

sirnakta-afetlere-karsi-celikten-kalkan-1300-askeri-personel-goreve-hazir-1.webp


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.