Şırnak’ta 362 Öğrenciye Çevre Eğitimi: Orman İşletme’den Okullarda Doğa Seferberliği
(Özel haber)Uludere ilçesinde Hilal Şeyhan İlkokulu’nda 50, Hilal Şeyhan Ortaokulu’nda 152 ve Şenoba İlkokulu’nda 45 olmak üzere toplam 247 öğrenciye sınıf ortamında bilgilendirme yapıldı.
Merkez ilçede ise Güneyçam İlkokulu/Ortaokulu’nda 70, Mehmetçik İlkokulu’nda 45 olmak üzere toplam 115 öğrenciye hem bilgilendirme eğitimi verildi hem de fidan dikimi etkinliği gerçekleştirildi.
Eğitimlerde öğrencilere ormanların önemi, çevrenin korunması, doğal kaynakların bilinçli kullanımı ve yangınlara karşı alınması gereken önlemler anlatıldı. Fidan dikimi etkinliklerinde öğrenciler uygulamalı olarak doğayla buluşturuldu.
Şırnak orman işletme müdürü Reşit Tunç, küçük yaşta verilen çevre eğitiminin geleceğin bilinçli nesillerini yetiştirmek açısından büyük önem taşıdığını belirterek, bu tür çalışmaların il genelinde devam edeceğini ifade etti.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.