Şırnak’ta 2 Bin Kişilik İstihdama 22 Bin 497 Başvuru! İUP’a Rekor İlgi
ÖZEL HABER- Kent genelinde kamu kurumlarında istihdam edilmek üzere açılan 2 bin kişilik kontenjan için toplam 22 bin 497 kişi başvuruda bulundu. Başvuru sayısı, kontenjanın yaklaşık 11 katına ulaştı.
Program 23 Mart’ta Başlıyor
10 ay sürecek program kapsamında işe alınacak personeller; kamu kurumlarında temizlik, bakım ve onarım alanlarında görev yapacak.
Programın 23 Mart 2026 tarihinde başlayıp 31 Aralık 2026 tarihinde sona ermesi planlanıyor.
İUP ile hem kamu hizmetlerinin desteklenmesi hem de iş arayan vatandaşlara geçici de olsa ekonomik katkı sağlanması hedefleniyor.
İlçe İlçe Başvuru Sayıları Açıklandı
Başvuruların kurum ve ilçelere göre dağılımı ise dikkat çekti:
Şırnak Valiliği: 4.263
Silopi: 4.181
İdil: 3.944
Uludere: 3.596
Cizre: 3.570
Beytüşşebap: 1.631
Güçlükonak: 521
Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü: 791
En fazla başvuru Şırnak Valiliği ve Silopi ilçesinden gelirken, toplam sayı 22 binin üzerine çıktı.
Kamu Destekli İstihdama Yoğun İlgi
2 bin kişilik alım için 22 bini aşkın başvuru yapılması, Şırnak’ta kamu destekli istihdam projelerine olan yoğun ilgiyi bir kez daha ortaya koydu. Özellikle ekonomik destek arayışında olan vatandaşların programa büyük ilgi gösterdiği ifade ediliyor.
Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından hak kazanan isimlerin kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.
Şırnak’ta hayata geçirilen bu istihdam programının, hem aile bütçelerine katkı sunması hem de kamu hizmetlerinin güçlendirilmesi açısından önemli bir adım olduğu değerlendiriliyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.