Şırnak’ta 144 Bin Fidan Toprakla Buluştu! Cudi Dağı Eteklerinde 1000 Yeni Fidan Daha Dikildi
Son olarak Cudi Dağı eteklerinde düzenlenen etkinlikte 1000 fidan daha dikildi.
Şırnak Valiliği öncülüğünde gerçekleştirilen programa Vali Birol Ekici ile İl Sağlık Müdürlüğü personeli katıldı. Beyaz önlüklerini bu kez doğa için giyen sağlık çalışanları, ellerine kürek alarak fidanları toprakla buluşturdu.
Şırnak’ın Orman Oranı Türkiye Ortalamasının Üzerinde
Programda konuşan Vali Birol Ekici, Türkiye genelinde toprakların yaklaşık yüzde 30’unun ormanlarla kaplı olduğunu hatırlatarak, Şırnak’ta bu oranın yüzde 44 seviyesinde bulunduğunu söyledi.
Bu verinin Şırnak’ı orman varlığı açısından dikkat çeken iller arasına taşıdığını belirten Ekici, mevcut orman alanlarının korunması ve niteliğinin artırılması için çalışmaların aralıksız süreceğini ifade etti.
Birlik ve Dayanışma Mesajı Verildi
Yoğun katılımla gerçekleşen etkinlikte birlik ve dayanışma vurgusu yapıldı. Katılımcılar, hem çevreye katkı sundu hem de gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Şırnak bırakma hedefini yineledi.
Program, fidan dikiminin ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.