ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ ALKIŞ’TAN BASINA AÇIKLAMA
Program kapsamında yazılı bir basın açıklaması yapan Alkış, son günlerde gündeme gelen iddialara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Rektör Alkış, açıklamasında bazı siyasi ve medya mensupları tarafından şahsı ve kurumu hakkında ortaya atılan iddiaların asılsız ve iftira niteliğinde olduğunu belirterek, bu tür haberlerin kurumsal itibarı zedelemeye yönelik olduğunu ifade etti. Söz konusu içeriklerin dijital mecralarda kurgulandığını dile getiren Rektör Alkış, bu paylaşımlarla herhangi bir ilgisinin bulunmadığını vurguladı.
Hukuki süreçlerin başlatıldığını kaydeden Alkış, kamuoyunu yanıltmaya yönelik haber ve paylaşımlara karşı gerekli adımların atıldığını söyledi.
Şırnak Üniversitesi’nin bir devlet kurumu olarak bilimsel üretim ve akademik çalışmalarla ülkenin gelişimine katkı sunduğunu belirten Alkış, üniversitelerin hukukun üstünlüğü, milli irade ve Cumhuriyet değerleri doğrultusunda faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade etti.
Açıklamasında Cumhuriyetin kazanımlarına da değinen Alkış, üniversitelerde gerçekleştirilen bilimsel çalışmalar, konferanslar ve akademik yayınlarla bu değerlerin geniş kitlelere aktarılmasının hedeflendiğini söyledi.
Rektör Alkış, açıklamasını “Bilimin ve ahlakın ışığında yapıcı eleştirilerimizi dile getirmeye devam edeceğiz” sözleriyle tamamladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.