Şırnak Belediyesi’nden Sosyal Destek Atağı!

Şırnak Belediyesi’nden Sosyal Destek Atağı!
Şırnak Belediyesi tarafından "Aile Yılı" kapsamında hayata geçirilen "Evliliğe İlk Adım Bizden" Projesi ile yeni evlenen çiftlere 60 bin liralık çeyiz paketi desteği veriyor.

Şırnak Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla dikkat çeken projelerini bir bir hayata geçiriyor. Belediye Başkanı, kentin artık sadece altyapı, yol ve temizlik hizmetleriyle değil, sosyal desteklerle de öne çıktığını belirterek, vatandaşlara yönelik çok sayıda projenin sürdüğünü açıkladı.

img-20251024-wa0011.jpg

Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak Belediyesi’nin hazırladığı sosyal destek paketlerini www.sirnakhaber.com mikrofonlarına anlattı. “Seçim döneminde vatandaşlarımıza söz vermiştik. Sosyal yardımlar konusunda yeni paketler açıklayacağımızı ifade etmiştik. 7 yıllık süreçte her geçen gün bu vaatlerimizi yerine getiriyoruz diyen Başkan Yarka, “Şırnak Belediyesi artık sadece altyapıyla, yol ile, temizlik ile, suyla uğraşmıyor. Seçim vaatlerimizde vatandaşlarımıza sahada hasbıhal ettiğimiz dönemlerde, sosyal yardımlar konusunda paketler açılacak demiştik. 7 yıllık süre zarfında, git gide güzel projelerimizi hayata geçiriyoruz. Şırnak'ta dar gelirli vatandaşlarımızın doğalgazını belediyemiz olarak karşılıyoruz. 3 paket yaptık. Dördüncü paketin inşallah 30 Ekim’de de ihalesi var. Dördüncü pakette ihaleye çıkıyor” dedi.

Üniversiteli gençlere yönelik desteklerinde sürdüğünü belirten Başkan Yarka, şehir dışında ve Şırnak’ta lisans eğitimi alan gençlere yönelik burs verdiklerini söyledi. Başkan Yarka, “Geleceğimiz olan gençlerimizin, üniversiteli gençlerimizin, lisans Şırnak merkezde ikametgah edenlerin, dışarıda okuyanlar için 16 bin, Şırnak Üniversitesi içinde de okuyanlara 10 bin TL burs veriyoruz. Şu ana kadar herhalde bin 700 yakın bir başvur oldu. Bir defada hesaplarına atıyoruz. Geçen sene başlattık bu projeyi” dedi.

Ayrıca Şırnak Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle her gün 3 bin kişiye sıcak yemek dağıtıldığını vurgulayan Başkan, vatandaşların bu hizmetten büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Yeni evlenen çiftlere nakdi yardım desteği
Şırnak merkezde ikamet eden ve 1 Eylül tarihinden itibaren evlenen çiftlere yönelik başlatılan ‘Çeyiz Paketi’ kapsamında, çiftlere nakdi yardım yapacaklarını belirten Başkan Yarka, 1 Eylül'den itibaren, evlenen çiftlere Şırnak merkez ikametgahı olacak, bir de, evlilik cüzdanı olacak, kanıtlayacak. Bunun da kriterleri Kültür Müdürlüğümüzde bellidir. Ve oraya başvuru yapılacak. Çiftlerimize 60 bin Türk Lirası yani evlenen çiftlere 60 bin Türk Lirası nakit desteğinde bulunacağız. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız tarafından ilan edilen 2025 Aile yılı kapsamında bu katkıyı sunacağız” dedi.

Yeni yılda ‘Hoş Geldin Bebek’ paketi
Başkan Yarka ayrıca, 1 Ocak 2026’dan itibaren devreye alınacak ‘Hoş Geldin Bebek’ projesiyle yeni doğan çocuklar için hediye paketleri dağıtılacağını ifade ederek, “1 Ocak 2026’dan sonra ‘Hoş Geldin Bebek’ paketimiz var bunu da seçim vaatlerimizde olan bir vaadimiz. Yeni doğan çocuklarda hediyelerimiz olacak. Bundan sonraki projelerimizde peyder pey açıklamaya devam edeceğiz. Bunlar bir görevdir, minnet değildi. Biz Şırnak’a görevimizi yerine getirdiğini devam edeceğiz. Durmak yok çalışmaya devam diyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak:Mikail Şan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.