Sakarmeke Kuşu İçin Harekete Geçildi: Tedavi Süreci Başladı
Yayınlanma:
Şırnak Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne teslim edilen zayıf Sakarmeke (Fulica atra) kuşu, Rehabilitasyon Ünitesi'nde ilk kontrolden geçti. Kuşun bakım ve tedavi süreci başladı. Kısa sürede doğaya geri dönmesi hedefleniyor.
Şırnak Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, merkezde duyarlı bir vatandaş tarafından teslim edilen Sakarmeke (Fulica atra) kuşunun koruma altına alındığını açıkladı.

Durumu zayıf düşmüş halde bulunan Sakarmeke, İl Müdürlüğü Rehabilitasyon Ünitesine alınarak ilk kontrolleri yapıldı. Görevliler, kuşun gerekli bakım ve tedavi sürecinin başlatıldığını, sağlık durumunun yakından takip edildiğini belirtti.
Yetkililer, yabani hayvanların doğada yaralı veya güçten düşmüş halde görülmesi durumunda vatandaşların en yakın Doğa Koruma ve Milli Parklar birimine bilgi vermesinin önemine dikkat çekti.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.