Mersin Sel Felaketiyle Sarsıldı: Şırnaklı Gazetecilerden Geçmiş Olsun Mesajı

Mersin Sel Felaketiyle Sarsıldı: Şırnaklı Gazetecilerden Geçmiş Olsun Mesajı
Mersin’de etkili olan şiddetli sağanak yağış sele neden oldu. Kısa sürede cadde ve sokaklar göle dönerken, çok sayıda ev ve iş yerini su bastı, araçlar sel sularına kapılarak sürüklendi. Kent genelinde hayat durma noktasına geldi.

Yoğun yağışın ardından özellikle alt geçitler, dere yatakları ve düşük kotlu bölgelerde su seviyesi hızla yükseldi. Bazı mahallelerde evlerin bodrum ve zemin katları tamamen sular altında kalırken, vatandaşlar kendi imkânlarıyla evlerinden çıkmaya çalıştı. Sel sularının sürüklediği araçlarda büyük hasar oluştu.

img-20260130-wa0043.jpgİhbarlar üzerine bölgeye AFAD, itfaiye, polis ve belediye ekipleri sevk edildi. Ekipler, mahsur kalan vatandaşları kurtarmak ve su tahliyesi yapmak için yoğun çaba sarf ederken, yetkililer vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.img-20260130-wa0045.jpgSel felaketinin ardından yaşanan gelişmelere ilişkin Şırnak Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Mir de bir geçmiş olsun mesajı yayımladı. Başkan Mir mesajında,
“Mersin’de meydana gelen sel felaketinden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yaşanan afetten zarar gören vatandaşlarımızın yaralarının en kısa sürede sarılmasını temenni ediyorum. Devletimizin tüm kurumlarının sahada olduğunu biliyor, Mersin halkının bu zor günleri dayanışma içerisinde atlatacağına inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

Selin ardından kentte büyük çapta maddi hasar oluştuğu belirtilirken, hasar tespit çalışmalarının yağışların etkisini kaybetmesinin ardından başlatılacağı öğrenildi. Meteoroloji yetkilileri ise bölgede yağışların yer yer devam edebileceği uyarısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.