“Her Şey Ailede Başlar” Konferansı Silopi’de gerçekleştirildi
Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği (PDR) koordinatörlüğünde ve Silopi Kaymakamlığı'nın destekleriyle düzenlenen konferans, Silopi Rehberlik Araştırma Merkezi, Silopi Sosyal Hizmet Merkezi ve Silopi Aile Destek Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirildi.

Aile kurumunu çok yönlü ele alan konferansta, alanında uzman isimler katılımcılarla bir araya geldi. Programda, ailenin toplumdaki yeri, aile içi iletişim, aile dinamikleri ve aile-çocuk haklarına ilişkin kapsamlı değerlendirmeler yapıldı.

Etkinlik kapsamında, Sosyal Hizmet Uzmanı Gökhan Babrak "Aile ve Ailenin Toplumumuzdaki Yeri ve Önemi", Psikolog Feyruz Tokay Aşkın "Bir Sistem Olarak Aile", Psikolojik Danışman Hatun Varol "Aile İçi Etkili İletişim" ve Avukat Gülcihan Tokay Arsu ise "Aile ve Çocuk Hakları" başlıklı sunum gerçekleştirdi.

Türk PDR Derneği Şırnak İl Başkanı Uzman Psikolojik Danışman Eser Karal, burada yaptığı konuşmada, 2025 yılının "Aile Yılı" ilan edilmesinin ailenin toplumdaki önemini bir kez daha gösterdiğini vurgulayarak, "Aile sadece bir kurum değil, kültürümüzü, değerlerimizi ve birlik duygumuzu geleceğe taşıyan en güçlü bağdır." ifadesini kullandı.

Konferansın, katılımcıların aktif katkılarıyla verimli bir şekilde tamamlandığı bildirilirken, aile odaklı çalışmaların bilimsel temellerle sürdürüleceği kaydedildi.

Program sonunda Silopi Kaymakamlığı'na, paydaş kurumlara ve konuşmacılara teşekkür edildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.