Habur’da 2026’nın TIR Çıkış Rekoru Kırıldı: Günde 2 Bin 454 TIR

Habur’da 2026’nın TIR Çıkış Rekoru Kırıldı: Günde 2 Bin 454 TIR
Şırnak’ın Silopi ilçesinde bulunan Habur Gümrük Kapısı, yoğun ticaret trafiğiyle 2026 yılının günlük TIR çıkış rekoruna imza attı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın açıklamasına göre, 7 Ağustos 2026 Cuma günü Habur Gümrük Kapısı’ndan 2 bin 454 TIR çıkışı gerçekleştirildi. Bu rakam, 2026 yılı içerisinde Habur’da bir günde gerçekleştirilen en yüksek TIR çıkışı olarak kayıtlara geçti.
Rekorun Adresi Silopi Oldu
Türkiye’nin Irak’a açılan en önemli sınır kapılarından biri olan Habur’da kırılan rekor, Şırnak ve özellikle Silopi’nin bölgesel ticaretteki stratejik konumunu bir kez daha ortaya koydu.
Habur üzerinden gerçekleştirilen yoğun TIR geçişleri, Şırnak’ın Irak ve bölge ülkeleriyle ticaretteki önemini artırırken, kentteki lojistik hareketliliğe de dikkat çekti.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2 bin 454 TIR’lık günlük çıkışın Türkiye-Irak ticaretindeki büyümenin yanı sıra, Türkiye’nin Irak üzerinden Körfez ülkelerine ve daha geniş pazarlara ulaşan transit ticaret yollarındaki rolünün güçlendiğini belirtti.
Habur Gümrük Kapısı’nın yalnızca Türkiye-Irak ticaretinde değil, Türkiye’yi Irak üzerinden Körfez’e bağlayan ticaret koridorunda da önemli bir geçiş noktası haline geldiğini vurgulayan Bolat, rekorda ihracatçılar, taşımacılar, şoförler ve gümrük çalışanlarının emeğine teşekkür etti.
Şırnak’ın Silopi ilçesindeki Habur’da kırılan 2 bin 454 TIR’lık günlük çıkış rekoru, kentin sınır ticareti ve lojistikteki önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.