Cizre Küçük Sanayi Sitesi’nde Yeni Dönem: 3. Etap ve Yeni Yatırımlar Yolda!

Cizre Küçük Sanayi Sitesi’nde Yeni Dönem: 3. Etap ve Yeni Yatırımlar Yolda!
Cizre’nin üretim ve istihdam merkezi olan Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi, 2025 yılı faaliyetlerini değerlendirmek ve gelecek projelerini karara bağlamak üzere Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi.

Şırnak İl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü temsilcileri Mehmet Bayık ve Bedirhan Fatih’in katılımıyla gerçekleşen toplantıda, sanayi sitesinin büyüme hedefleri ve esnafın talepleri masaya yatırıldı. Gündemde öne çıkan en önemli madde ise 200 dönümlük yeni arazi alımı ve sanayi sitesinin kapasitesini artıracak olan 3. Etap çalışmaları oldu.

whatsapp-image-2026-01-25-at-21-38-06.jpeg

Başkan Cemal Özdemir: "Cizre’nin Üretim Gücünü Büyütüyoruz"

Toplantı sonrası bir açıklama yapan Kooperatif Başkanı Cemal Özdemir, esnafa teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:

"Bugün gerçekleştirdiğimiz genel kurulumuzda, sadece geçmiş yılı ibra etmekle kalmadık, Cizre sanayisinin geleceğini de inşa edecek kararlar aldık. Özellikle 3. Etap kapsamında planladığımız 200 dönümlük arazi alımı ve yeni üye kabulleriyle, esnafımıza daha geniş ve modern çalışma alanları sunmayı hedefliyoruz. Tamamlanan 16 adet iş yerimiz ve yeni yatırımlarımızla Cizre’nin istihdamına katkı sağlamaya devam edeceğiz. Katılım sağlayan tüm ortaklarımıza ve desteklerini esirgemeyen bakanlık temsilcilerimize şükranlarımı sunuyorum. Yeni kararlarımız Cizre’mize ve esnafımıza hayırlı olsun."

whatsapp-image-2026-01-25-at-21-38-05-1.jpeg

Başkan Özdemir Yeni arsa alımında Şırnak Valimizin ve İlçe Kaymakamımızdan destek gördüklerini ifade edip aynı zamanda da sanayii sitesinin alt ve üst yapıdaki çalışmalarda da Belediye eş başkanlarının da kendilerine destek sunduğunu ifade etti.

whatsapp-image-2026-01-25-at-21-38-05.jpeg

Genel kurulda alınan kararlarda 3. Etap projeleri dahilinde 200 dönüm arazi alımı ve yeni üye kabul süreçleri onaylandı. Yapımı tamamlanan 16 adet iş yeri için harcama ve tahsilat raporları paylaşıldı. Kooperatif aidatları güncellendi ve üyelik devir işlemlerinde bakanlık borçlarının öncelikli ödenmesi şartı karara bağlandı. Devir işlemlerini tamamlayan yeni üyelerin katılımı oylama ile tescil edildi. Garaj niyetine bırakılan araçların ivedilikle kaldırılması da genel kurulca kabul edilerek kayıt altına alındı.

Kaynak:Mikail Şan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.