Bağımlılıkla Mücadelede Yeni Durak Camiler! Yeşilay’dan Şırnaklılara Ücretsiz Destek Çağrısı

Bağımlılıkla Mücadelede Yeni Durak Camiler! Yeşilay’dan Şırnaklılara Ücretsiz Destek Çağrısı
Şırnak Yeşilay Şubesi, kamu kurumlarıyla iş birliğini camilere taşıdı. YEDAM’ın sunduğu ücretsiz profesyonel yardımın detaylarının paylaşıldığı eğitimde, ailelerin bağımlılık karşısında izlemesi gereken stratejiler uzmanlarca aktarıldı.

Şırnak’ta bağımlılıkla mücadelede farkındalık çıtası, manevi mekanlara taşınan eğitimlerle yükseliyor. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Şırnak Şubesi ve Şırnak İl Müftülüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, Merkez Hacı Ömer Yarka Camii cemaatiyle anlamlı bir buluşma gerçekleştirildi.

bagimlilikla-mucadelede-yeni-durak-camiler-yesilaydan-sirnaklilara-ucretsiz-destek-cagrisi-1.jpeg

Hutbe Öncesi Hayati Bilgilendirme

Cuma hutbesi öncesinde gerçekleştirilen programda kürsüye çıkan Yeşilay Şırnak Şube Başkanı Mahsum Çağın, bağımlılığın sadece bireyi değil tüm toplumu tehdit eden bir sorun olduğunu vurguladı. Yeşilay’ın asırlık mücadele birikiminden bahseden Çağın, vatandaşları bu zorlu süreçte yalnız bırakmadıklarını belirtti.

bagimlilikla-mucadelede-yeni-durak-camiler-yesilaydan-sirnaklilara-ucretsiz-destek-cagrisi-3.jpeg

YEDAM’dan Ücretsiz Ve Gizlilik Esaslı Destek

Programın en dikkat çekici bölümlerinden biri ise Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) uzmanlarının verdiği eğitim oldu. Uzmanlar; tütün, alkol, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı konularında cemaati bilgilendirdi. YEDAM’ın sunduğu tamamen ücretsiz ve gizlilik esasına dayalı psikolojik ve sosyal destek hizmetlerinin altı çizilirken, ihtiyacı olan herkesin 115 Danışma Hattı üzerinden yardım alabileceği hatırlatıldı.

bagimlilikla-mucadelede-yeni-durak-camiler-yesilaydan-sirnaklilara-ucretsiz-destek-cagrisi-2.jpeg

Toplumsal Bilinç Kararlılıkla Artıyor

Bu tür programlarla bağımlılıklara karşı toplumsal bir "bağışıklık" kazandırılması hedefleniyor. Şırnak Yeşilay Şubesi, kamu kurum ve kuruluşlarıyla yürüttüğü koordineli çalışmaları mahalle mahalle ve cami cami gezerek sürdürme kararlılığında olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.