Anadolu Aşiretler Federasyonu’ndan MEB’in eğitim politikalarına destek
Anadolu Aşiretler Federasyonu Genel Başkanı Ferhat Armağan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yürüttüğü çalışmalara tam destek verdiklerini açıklayarak, "Maneviyatla taçlanmayan bir ilim, vicdan yoksunu 'eğitimli canavarlar' üretebilmektedir. Bu noktada Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin’in attığı kararlı adımların yanındayız" dedi.
Anadolu Aşiretler Federasyonu, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hayata geçirilen eğitim politikaları ve manevi ihya hareketine ilişkin yazılı bir basın açıklaması yayımladı. Federasyon Genel Başkanı Ferhat Armağan imzasıyla yayımlanan açıklamada; gençlerin zihni gelişimi kadar kalbi gelişiminin de devletin bekası için kritik önem taşıdığı vurgulandı.
"İman insanı sultan eder"
İnsanın sadece maddi bir varlık olmadığını belirten Ferhat Armağan, eğitimin ahlaki değerlerle bütünleşmesi gerektiğini ifade etti. Dünyadaki olumsuz örnekleri hatırlatan Armağan, "Maneviyatla taçlanmayan bir ilim, ne yazık ki modern dünyada örneklerini gördüğümüz Epstein davası ve benzeri hadiselerdeki gibi vicdan yoksunu 'eğitimli canavarlar' üretebilmektedir. Biz inanıyoruz ki; iman insanı insan eder, belki de sultan eder. Gençlerimizin şefkat, edep ve yüksek ahlakla donatılması; ailesine, devletine ve topluma sadık bireyler olmalarının tek yoludur" ifadelerini kullandı.
"Manevi tahribata karşı zırh"
MEB’in "Köklerden Geleceğe" vizyonunun nesilleri koruyan bir kalkan olduğunu dile getiren Armağan, ahlak seferberliğinin önemine dikkat çekti. Toplumsal çöküşün önüne ancak öz değerlere dönerek geçilebileceğini kaydeden Armağan, "Eğitim sistemimizin temel gayesi; şer kapılarını kapatıp, hayır yollarını açmak olmalıdır. Bakanlığımızın yürüttüğü çalışmaları, nesillerimizi manevi tahribattan koruyacak bir zırh olarak görüyoruz" dedi.
Kadir Gecesi için "Resmi Tatil" çağrısı
Açıklamada ayrıca kültürel dokuyla bağdaşmayan kutlamalar yerine milli dinamiklerin ön plana çıkarılması gerektiği belirtilerek, Cumhurbaşkanlığına ve siyasi partilere bir çağrıda bulunuldu:
"Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, bu milletin ruh kökünde en müstesna yere sahiptir. Kur’an-ı Kerim’in nüzulü ile şereflenen bu mübarek gecenin manevi iklimini tüm yurda yaymak adına resmi tatil ilan edilmesini arzu etmekteyiz."
"Sorumluluk almaya hazırız"
Anadolu’nun kadim aşiretleri olarak ahlaklı ve liyakatli bir nesil için her türlü sorumluluğu alacaklarını belirten Genel Başkan Ferhat Armağan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in gayretlerinin kendileri için şevk kaynağı olduğunu vurgulayarak açıklamasını tamamladı.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.