Tarhanaya lezzet katıyor ve çorbayı daha da lezzetlendiriyor! Aşçıların uyguladığı yöntemmiş

Tarhana çorbası, soğuk kış günlerinde hem lezzeti hem de besleyici özellikleriyle vücudumuzu ısıtacak harika bir seçenektir. Bu tarifimizle topaklanma sorununu ortadan kaldırarak daha lezzetli bir çorba elde edebilirsiniz.

Tarhana, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Yoğun tadı ve besleyici özellikleriyle sofralarımızda sıklıkla yer alır. Ancak tarhana çorbası yaparken topaklanma sorunu yaşayanlar için aşçıların önerileriyle hazırladığımız tarifimizle bu sorunu ortadan kaldıracağız. İşte lezzetli ve topaklanmayan tarhana çorbası tarifi...

Malzemeler:

- 3 yemek kaşığı tarhana
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Pulbiber
- Karabiber
- Nane
- Tuz

Hazırlanışı:

1. Tarhanayı 1 su bardağı su ile iyice karıştırın. Bu sayede topaklanmasını önleyeceksiniz.
2. Salça ve yağı çorbayı pişireceğiniz tencereye alın. Tencereye 4 su bardağı suyu ilave edin ve kaynatın.
3. Erittiğiniz tarhanayı tencereye ilave edin ve kısık ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Bu aşamada çorbanın topaklanmaması için sürekli karıştırmanız önemlidir.
4. Pulbiber, karabiber, nane ve tuzu ilave edin. İstediğiniz kıvama gelince ateşten alın.
5. Servis yapmadan önce üzerine tereyağı veya kırmızı biberli yağ gezdirebilirsiniz.

İşte başlangıçların en güzeli olan sıcacık tarhana çorbasının 8 faydası.

1. Şeker Hastalığına Faydalıdır

Şeker hastalığından muzdarip insanlar için ideal bir seçimdir. Vücuttaki fazla tuzun atılmasına yardımcı olur, insülin seviyesinin dengelenmesini sağlar.

2. Hastalıklardan Korur

Yoğurt, sarımsak, maya, domates, çeşitli baharatlar gibi vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan malzemelerden hazırlandığı için oldukça besleyici bir çorbadır. Bu özelliği sayesinde özellikle kış döneminde içildiğinde soğuk algınlığı gibi birçok hastalığın yaşanma riskini en aza indirir.

3. Sindirimi Rahatlatır

Tarhananın yapımında kullanılan yoğurt ve çeşitli bitkiler, sindirimin kolay bir şekilde yapılmasına büyük ölçüde katkıda bulunur. Metabolizma yavaşlığından şikâyet eden insanların düzenli olarak tarhana tüketmesi öneriler arasında yer alır.

4. Tansiyonu Düşürür

Yüksek tansiyon probleminden şikâyet ediyorsanız düzenli olarak tarhana tüketmenizde fayda olacaktır. Tarhana çorbası, yüksek tansiyonun dengeleyerek kalp hastalıklarını ve kötü kolesterol risklerini azaltmaya yardımcı olur.

5. Kemikleri Güçlendirir

İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde özellikle gelişim çağındaki çocuklar için oldukça faydalıdır. Kemik gelişimine katkı sağlayarak daha sağlıklı bir iskelet yapısını hediye eder.

6. Yorgunluğu Alır

Yorucu bir gün sonrasında genelde yorgunluk çayı ya da kahve içmeyi düşünürüz; ancak bir alternatif daha var. Tarhana, içeriğinde bol miktarda karbonhidrat bulundurur. Bu özelliği sayesinde yorgunluk, halsizlik gibi sorunları iyileştirir. Hastalık gibi durumlarda tarhana çorbasını ilk seçenek olarak kullanmak iyi bir tercih olacaktır.

7. Cildi ve Saçları Güzelleştirir

Tarhana, içerisindeki malzemeler ile zengin besin değerlerine sahiptir. Bu besin değerleri sayesinde cilt yaşlanması, saç dökülmesi gibi problemlerin önüne geçerek uzun yıllar genç görünmenin anahtarını verir.

8. Bebeklerin İhtiyacını Karşılar

Bebeklerin her daim özenle beslenmesi gerekir. Bebeklerin bağışıklık sistemlerinin güçlenmesi, beden ve zihinlerinin sağlıklı olması için anne sütünden sonra en ideal besin tarhana çorbası olabilir. Özellikle su yerine süt ile yapılan çeşidi ile tarhana çorbası, ölçülü bir şekilde tüketildiğinde oldukça faydalıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Tuzun Tuzlukta Topaklanmasını Önlemek İçin Basit Yöntem! Kesinlikle İşe Yarıyor
Kuru fasulyenin dağılmaması için pişirirken atlamamanız gereken pişirme sırrı
Bu tarifle klasik anne pişisi 1 gram yağ çekmiyor! Kapış kapış giden pişinin sırrı ise...

Yaşam Haberleri