Şırnak Gazeteciler Cemiyeti`nde Yeni Başkan Belli Oldu
Yeni Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Olağanüstü Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Cemiyetin 36 üyesinden 24’ünün sandık başına giderek oy kullandığı Olağanüstü Genel Kurulunda İdris Mir 24 oy alarak başkan seçildi.
Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Yeni Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Olağanüstü Genel Kuruluna, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası genel Sekreteri Cihat Sakın ve çok sayıda gazeteci katıldı.
Cemiyetin genel kurulunda çoğunluğun sağlanmasının ardından yapılan seçimde Divan Başkanlığı görevine Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası’nın genel Sekreteri Cihat Sakın seçildi. Kâtip Üyeliklerini ise Bülent Kabak ve Abidin Yel’in seçilmesinin ardından program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.
Açılış konuşmasını yapan İdris Mir, Demokratik siyasal düzenlerde herkesin bilgi edinme ve haber alma, özgür düşünce ve çeşitli iletişim yollarıyla bunu ifade edebilme ve eleştiri hakkına sahiptir. Bütün bunlar ancak basın yoluyla gerçekleşebilir. Bu nedenle özgür ve bağımsız basın, demokrasilerin olmazsa olmazıdır” dedi.
“Gazetecilik bu nedenle toplumsal yaşam açısından çok önemli bir meslektir” diye devam eden Mir, “Gazetecinin hakları toplumun haber alma hakkının ve ifade özgürlüğünün temelidir. Gazeteci bu hakkını meslek ilkeleri ve ahlakı çerçevesinde kullanır. Gazetecilik büyük bir sorumluluktur. Gazeteci her şeyden önce halka karşı sorumludur. Halkın haber ve bilgi almasının güvencesi gazetecidir. Gazeteci de kamu hizmetini yapan kişidir” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından gidilen seçimde genel kurula katılan 24 üye açık oy yöntemiyle Yeni Şırnak Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni yönetimini seçti. Buna göre cemiyetin 36 üyesinin 24’ünün oyunu alan İdris Mir başkan seçildi. Mevcut başkan Cafer Balık ise Yeni Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Olağanüstü Genel Kuruluna katılmadı.
Yeni Şırnak Gazeteciler Cemiyetinin yeni başkanı seçilen İdris Mir, “Kongreye katılan bütün üyelerimize teşekkür ediyorum. Cemiyetimizin başkanlık görevini devraldığım arkadaşımız Cafer Balık ve yönetimine de hizmetlerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Yeni dönem hepimize hayırlı olsun.” seklinde konuştu.
İşte İdris Mir’in Yönetim Kurulu Üye Listesi; İdris Mir (Başkan), Selahattin Taşar (Başkan Yardımcısı), Melih Yiğit (Sayman), Orhan Erden (Genel Sekreter), Gülşen Taşar, Serdar Gökçe, Agit Gerem, Emin Bal, Gülsün Taşar, Mikail Şan, Mehmet Selim Yalçın, Gülşen Taşar, Serdar Türkmen, Bülent Kabak, İbrahim Halil Taşar, Hureyle Şan, Emine Acar Mir, Mehmet Demir, Ömer Acar, Şemseddin Taşar, Üzeyyir İzer, Ömer Uyar, Mahmut Akçakaya, Mehmet Ali Güleş
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.