Şırnak'ta tayini çıkan hâkim ve savcılar için veda programı düzenlendi

Şırnak'ta tayini çıkan hâkim ve savcılar için veda programı düzenlendi
HSK 2026 Adli ve İdari Yargı Kararnamesi kapsamında görev yerleri değişen Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin ile hâkim ve savcılar için düzenlenen veda programında plaket takdimi yapıldı.

Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) 2026 yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi kapsamında görev yerleri değişen Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin, ağır ceza mahkemesi başkanları, hâkimler ve Cumhuriyet savcıları onuruna veda programı düzenlendi.

sirnakta-tayini-cikan-hakim-ve-savcilar-icin-veda-programi-duzenlendi-3.jpeg

Programa Şırnak Valisi Birol Ekici, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin, Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Bilgehan Kayık, 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mediha Eda Şahin, 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Furkan Altay, İdare Mahkemesi Başkanı Fettah Gündoğan, Vergi Mahkemesi Başkanı Halit Çeşmeliler, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Volkan Sazak, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Şinasi Güçlü, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Şırnak Barosu Başkanı Av. Abdullah Fındık, hâkim ve Cumhuriyet savcıları ile şehit ve gazi aileleri ve Güvenlik Korucuları Federasyonu Başkanı Mehmet Güngör katıldı.

sirnakta-tayini-cikan-hakim-ve-savcilar-icin-veda-programi-duzenlendi-2.jpeg

Programın açılışında konuşan Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Bilgehan Kayık, görev değişikliklerinin kamu hizmetinin doğal bir parçası olduğunu belirterek, bunun bir ayrılık değil edinilen tecrübe ve hizmet anlayışının farklı şehirlerde devam etmesi anlamına geldiğini ifade etti.

Kayık, tayini çıkan Cumhuriyet Başsavcısı, mahkeme başkanları, hâkimler ve Cumhuriyet savcılarının Şırnak'ta önemli hizmetlerde bulunduğunu belirterek, özellikle Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin'in kurumlar arasındaki uyum ve iş birliğine sağladığı katkılar dolayısıyla teşekkür etti ve yeni görev yerlerinde başarılar diledi.

Şırnak Valisi Birol Ekici ise konuşmasında, tayini çıkan yargı mensuplarının görev süreleri boyunca adalet hizmetlerinin etkin ve verimli şekilde yürütülmesine önemli katkılar sunduğunu söyledi. Vali Ekici, Şırnak'a verdikleri hizmetlerden dolayı tüm yargı mensuplarına teşekkür ederek yeni görevlerinde başarı temennisinde bulundu.

sirnakta-tayini-cikan-hakim-ve-savcilar-icin-veda-programi-duzenlendi-1.jpeg

Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin de 2023 yılı Ağustos ayında başladığı Şırnak görevini tamamlamanın hem gururunu hem de duygusallığını yaşadığını belirtti. Görev süresi boyunca unutulmayacak dostluklar ve güzel anılar biriktirdiklerini ifade eden Şahin, göreve başlamadan önce bazı tereddütleri bulunduğunu ancak Şırnak halkının misafirperverliği, devlet-millet bütünleşmesi ve kentin gelişimi sayesinde bu düşüncelerin kısa sürede yerini memnuniyete bıraktığını dile getirdi.

Şahin, Şırnak'ın meslek hayatında her zaman özel bir yere sahip olacağını vurgulayarak, birlikte görev yaptığı tüm kurumlara ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Programda son olarak konuşan 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mediha Eda Şahin ise Şırnak'ta görev yapmaktan büyük onur duyduğunu belirterek, görev süresi boyunca birlikte çalıştığı meslektaşlarına ve kurum temsilcilerine teşekkür etti. Şırnak'tan güzel hatıralarla ayrıldığını ifade eden Şahin, tüm katılımcılara iyi dileklerini iletti.

Konuşmaların ardından görev yerleri değişen Cumhuriyet Başsavcısı, mahkeme başkanları, hâkimler ve Cumhuriyet savcılarına plaket takdim edildi. Program, toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.