Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: 2002’den bu yana 850 bine yakın öğretmen ataması yaptık"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: 2002’den bu yana 850 bine yakın öğretmen ataması yaptık"
2002 yılından bu yana eğitimde devrim niteliğinde adımlar attıklarını belirten Tekin, "2002 öncesi öğretmenler 'inşallah 50 kişilik sınıflarda ders anlatırım' diye mektup yazıyordu. Bugün ise derslik başına düşen öğrenci sayısı 20’li rakamlara ulaştı"

Uluslararası Vuslat Platformu tarafından Şişli'de düzenlenen ‘Ufuktaki Yeni Türkiye İstanbul Buluşmaları’ programına katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye’nin eğitimdeki fiziksel ve niteliksel değişimini verilerle ortaya koydu. Programa Bakan Tekin’in yanı sıra AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

2002 Yılındaki 'Hayaller' ve Acı Tablo

Konuşmasında Bülent Ecevit döneminde başlatılan “Cumhuriyet’in 100. Yılına Mektuplar” projesine değinen Bakan Tekin, PTT tarafından kendisine teslim edilen mektuplardaki çarpıcı ifadeleri paylaştı. Tekin, "2001-2002 yıllarında bir öğretmenimiz mektubunda 'İnşallah 100. yılda 45-50 kişilik sınıflarda ders anlatabilirim' diyor. Bir başkası çocukların tuvalet ihtiyacı için okul dışına çıkmadığı, koridorlarında farelerin cirit atmadığı okullar hayal ediyordu. Bunlar bizim ne kadar büyük bir mesafeyi katettiğimizi gösteriyor" ifadelerini kullandı.

"750 Bin Dersliğe Ulaştık"

Eğitim yatırımlarına dair sayısal verileri paylaşan Bakan Tekin, derslik sayısındaki muazzam artışa dikkat çekerek şunları söyledi: "2002 öncesinden elimizde kalan derslik sayısı yaklaşık 150 bin civarında. Bugün ise Türkiye genelinde 750 bin dersliğimiz var. Bu yatırım bizi, o günlerin hayal dahi edilemeyen noktasına taşıdı. Şu an sınıf başına düşen öğrenci sayımız kademeler arasında 20’li rakamlara gerilemiş durumda."

"Öğretmen Başına Düşen Öğrenci Sayısı OECD Standartlarında"

Öğretmen atamaları konusunda da önemli bilgiler veren Bakan Tekin, 2002’den bu yana yaklaşık 850 bin öğretmenin atamasının gerçekleştirildiğini vurguladı. Tekin, "Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı itibarıyla 14-15’li rakamlara ulaştık. Bu rakamlar sadece Türkiye için değil, uluslararası göstergelerin ve standartların bile üzerinde bir başarıyı temsil ediyor" şeklinde konuştu.

Bakan Tekin, eğitimde kaliteyi artırmak için fiziksel altyapının yanı sıra insan kaynağına yatırım yapmaya devam edeceklerini belirterek konuşmasını sonlandırdı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.