Bölgenin Tuz İhtiyacı Malazgirt`ten
Türkiye’nin en büyük doğal kaynak tuz üretimi tesisleri arasında bulunan Aktuzla Tuz Üretim Tesisi`nde günde yaklaşık 120, yılda ise 10 ile 12 bin ton tuz üretiliyor. Doğal tuz üretiminin yapıldığı tesis, dünyanın doğal kaynak suyundan elde edilen tuz tesisleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bölge ekonomisinde önemli bir yeri olan tesiste çevre köylerden yaklaşık 80 işçi istihdam ediliyor.
Tesiste çalışan işçiler, sabahın erken saatlerinde havuzlarda oluşan tuzu fırçalarla toplayarak istifliyorlar. Bir günde 120 ton, bir yılda ise 10 ile 12 bin ton tuz ürettiklerini söyleyen İşletme Sahibi Mehmet Şahin Yeler, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne tuz verdiklerini belirtti. Havaların iyi gitmesi halinde bu sene hedefledikleri üretime ulaşacaklarını vurgulayan Yeler, "Burada havanın durumuna göre değişiklik gösteriyor, yaklaşık olarak 10 ile 12 bin ton civarında yıllık üretimimiz mevcut” dedi.
Günde ortalama 200 tane kristalize havuz boşalttıklarını dile getiren Yeler, “Her bir havuzda ortalama 750 ile
Tesislerden tuz almaya gelen vatandaşlardan Ercan Güven ise, çok kaliteli bir tuz olduğu için tercih ettiklerini söyledi.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.