Mısır Tarlasındaki Şüpheli Ölümde Sır Perdesi Aralandı
Mardin’in Derik ilçesinde kaybolduktan sonra mısır tarlasında cansız bedeni bulunan 13 yaşındaki Selahattin Karayel’in ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 15 yaşındaki kuzeni tutuklandı.
Olay, Derik ilçesine bağlı kırsal Konuk Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 19 Eylül günü evinden çıkan 13 yaşındaki Selahattin Karayel’den bir daha haber alınamadı. Ailesinin ihbarı üzerine bölgeye AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Dron ve arama-kurtarma köpeklerinin de katıldığı geniş çaplı arama çalışmaları sonucunda küçük çocuğun mısır tarlasında cansız bedenine ulaşıldı.
Özel Ekip Kuruldu, Acı Gerçek Ortaya Çıktı
Selahattin Karayel’in ölü bulunmasının ardından jandarma bünyesinde oluşturulan özel ekip, olayı aydınlatmak için derinlemesine inceleme başlattı. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, çocuğun 15 yaşındaki kuzeni D.K.’yi gözaltına aldı.
"Av Tüfeğiyle Oynarken Kazara Vuruldu"
Şüpheli D.K.’nin jandarmadaki ilk ifadesinde, kuzeni Selahattin Karayel ile birlikte av tüfeğiyle oynadıkları sırada tüfeğin kazara ateş alması sonucu olayın gerçekleştiğini beyan ettiği öğrenildi.
Jandarmadaki işlemleri tamamlanan D.K., geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan D.K., cezaevine gönderildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.