Beytüşşebap Girişinde 1000 Tonluk Kaya İçin Patlatma Hazırlığı

Beytüşşebap Girişinde 1000 Tonluk Kaya İçin Patlatma Hazırlığı

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi girişinde, yol güzergâhı üzerinde bulunan yaklaşık 1000 ton ağırlığındaki dev kaya bloğunun kaldırılması için çalışma başlatıldı.

Yol güzergâhı üzerinde bulunan ve ulaşım açısından risk oluşturabilecek büyüklükteki kaya bloğuna müdahale etmek amacıyla uzman ekipler tarafından çalışma yürütülüyor.

Çalışmalar kapsamında, patlayıcıların yerleştirilmesi için kaya bloğunda kompresör yardımıyla uygun delikler açılıyor. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından dev kaya bloğunun kontrollü patlatma yöntemiyle parçalanması planlanıyor.

Bölgede yürütülen çalışmalarla dev kaya kütlesinin parçalanarak yol güzergâhından kaldırılması ve ulaşımın güvenli hâle getirilmesi hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.