27 Temmuz 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

Yerine kayyım atanan başkan soruşturmasına gizlilik kararı

Yerine kayyım atanan başkan soruşturmasına gizlilik kararı

Gözaltına alınıp yerine kayyım atanan Hakları Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın soruşturmasına gizlilik kararı getirildi.

Bugün sabah saatlerinde Van’da gözaltına alınarak yerine kayyım atanan Hakları Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın soruşturmasına gizlilik kararı getirildi. Avukatların Akış ile görüşmesine ise 24 saat kısıtlıma kararı getirildi.

 Diyarbakır’da dün GABB Birlik toplantısına katılan ve Hakkari’ye dönmek için Van’a giden DEM Partili Hakkari Belediyesi eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış, bugün sabah saatlerinde hakkında açılan soruşturma gerekçe gösterilerek Van’da gözaltına alınmıştı.

SORUŞTURMAYA GİZLİLİK, GÖRÜŞMEYE KISITLILIK KARARI

Hakkari Belediye Başkanı Akış’ın gözaltına alındığı sarada Hakkari Belediyesi ablukaya alınıp polis tarafından aranırken, İçişleri Bakanlığı Akış’ın görevden uzaklaştırıldığını ve yerine kayyım olarak Hakkari Valisinin atandığını açıkladı. Yerine kayyım atanan Akış’ın soruşturmasına gizlilik kararı getirilirken, avukatları soruşturmanın içeriği konusunda bir bilgi alamadıklarını belirtiler. Gözaltındaki belediye başkanı Akış ile görüşmeye de 24 saat kısıtlılık kararı getirildiği belirtildi.

İKİ GÜN SONRA KARAR DURUŞMASI VARDI

Avukatları, Belediye Başkanının hakkında 2017 yılında Van’da açılan bir davanın devam ettiğini ve karar duruşmasının da 2 gün sonra olduğunu belirterek, bu gözaltı ve yerine kayyım atamanında çok manidar olduğunu belirtiler.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.