8 Eylül 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

VE MALUM FAKÜLTE MEVZUSUNDA KAZANAN İDİL OLDU…(!)

VE MALUM FAKÜLTE MEVZUSUNDA KAZANAN İDİL OLDU…(!)
“İdil Halkımıza Hayırlı Olsun”
Önce İdil’e, Sonra Şırnak’a, Sonra bi Daha İdil’e En Son Rektör Tekrar Şırnak Dedi, Daha En Sonrası, Vekil Bey Yok Olmaz, İdil Dedi Ve Kazanan İdil. Oldu Tebrikler İdil Halkı..!!!
Oysa Silopililer, Yüzde Yüz Bir Umutla Ziraat Fakültesi Silopi’ye Kesin Bu Sefer Gelir Diye Beklerken,(!) Hatta Kesin Bu Sefer Şırnak’a Kalır Diye İddiaya Bile Girerken Bazılarımız.. Ama Olmadı (Yandı Kopon) ”Yine İdil’e Gitti Güzelim Fakülte…(!)
Hayırlı Olsun İdil, “Rektör Bey Çok Ve En Başta Olmak Üzere” Şırnak Ve Silopi’ye Çoook Geçmiş Olsun… Xeyrını Gör Helalo Hoş Olsun İdil.
Parti Ve Siyasi Fikir Önemli Olmaksızın Tüm İdil Halkı Bir Bütün Olarak ve tek yürek Kendi Şehriniz İçin Muhteşem Bir Birliktelik Örneği Sergilediniz Yürekten Tebrikler.. Dilerim İdil’li değerli halkımızın Bu anlamlı tıfak’ı birlikteliği birilerine de örnek olur..! Özellikle Silopililere..
*
Yazılacak çok şey var, ama sadece şunu diyeyim, “yargılama değil sorgulama “ Şahsım Olarak Üzüldüğüm nokta,” Onlarca can alan ve 20 yıldır bitimi yılan hikayesine dönen Cizre-Silopi yolu, Fakülte kadar gündem olmaması idi…!
*
Şırnak, Cizre, Silopi İdil, Uludere, Beytüşşebap, Güçlükonak bir bütün olarak Hepsi bizim şehirlerimiz ve hepsi de en güzel hizmeti ve ilgiyi fark gözetmeden hak eder diyorum..!
Genel olarak Şırnak olunca mevzu ne makro ne de mikro milliyetçilik yapmam” sadece doğrunun yanında hakkın olduğu yerdir yerim” “O haklı bu haklı değildir bu yazım” benimkisi sadece ironi anlayana…!
*
Tekrar Ziraat Fakültesi İdil Halkımıza Hayırlı olsun, Ancak Cizreliler ve Silopililer de 4 yıllık bir fakültenin şehirlerinde kurulmasını Israrlar talep etmekteler ve bana sorarsanız gerek stratejik, gerekse Jeo Politik, Demografik ve sosyolojik “VE HER ANLAMDA SONUNA KADAR” olarak haklılar.
*
Umarım ve dilerim Akademisyenler, Yetkililer ve Siyasiler bu talebi değerlendirirler.
“En azından birilerinin bir dönem” yaptıkları “ilçeler arası ayrımcılık ortadan kalkar..!
Her Şey Şırnak İçin..
Dündar Sansur..

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.