20 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

Mardin’deki saldırıda gözaltına alınanların ilk ifadesi ortaya çıktı

Mardin’deki saldırıda gözaltına alınanların ilk ifadesi ortaya çıktı
Mardin’de Duhoklu iki aileden 5 kişinin öldürülmesi ile ilgili gözaltına alınan 4 kişinin ilk ifadeleri….
Dün gece saat 01:00 sıralarında Duhok’tan Diyarbakır’a giden aracı Artuklu-Nusaybin karayolunun Yeniköy mevkiinde durduran silahlı şahıslar, içinde bulunan 5 kişiye kurşun yağdırdı.
Saldırıda Abdullah Salih Mustafa (69) eşi Çimen Şahin Halid (75) ve kızları Hindirin Abdullah Salih (39) olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralanan Wahide Haydar Casım (63) ve oğlu Ahmed Celaleddin İbrahim (45) de kaldırıldıkları hastanelerde kurtarılamadı.
Olayın ardından bir açıklama yapan Mardin Valiliği yapılan soruşturmada, olayın şüphelisi oldukları değerlendirilen M.Ş, F.A, A.Y ve A.K isimli 4 şüphelinin Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla gözaltına alındığını duyurdu.
İkisi takip etti ikisi saldırıyı gerçekleştirdi
Edinilen bilgilere göre 5 kişinin içinde bulunduğu cipe, hareket halindeyken ateş açan şüpeliler, daha sonra duran aracın içindekilere kurşun yağdırdıktan sonra kaçtı.
Rûdaw muhabirine bilgi veren Mardin Cumhuriyet savcısı, şüphelilerin jandarma tarafından evlerine yapılan baskınla gözaltına alıdıkları bilgisini paylaştığını söyledi.
Edinilen bilgilere göre, şüpheliler Oğuz Karakolu’ndaki ilk ifadelerinde saldırıyı, “soygun yapmak için” gerçekleştirdiklerini itiraf etti.
Şüphelilerden ikisinin Nusaybin-Mardin yolu üzerinde konaklayan aracı takibe aldıkları, diğer iki kişinin de aracı Nusaybin çıkışında durdurarak içindekileri öldürmek için ateş açtığını öğrenildi.
Savcı, şüphelilerin Nusaybin’de ikamet ettikleri, saldırıda kullanılan silahın da ele geçirildiği bilgisini paylaştı.
Cenazeler Duhok’a getirilecek
Saldırıda hayatını kaybeden din adamı Abdullah Salih Mustafa, Çimen Şahin Halid, Hindirin Abdullah Salih ve Wahide Haydar Casım’ın cenazeleri Mardin Devlet Hastanesi Morgunda tutuluyor.
Yaralı halde Erzurum’a kaldırılan din adamı Ahmed Celaleddin İbrahim’in cenazesi Mardin’e ulaştıktan sonra cenazeler Duhok’a gönderilecek.
Rûdaw’a konuşan Ahmed Celaleddin İbrahim’in dayısı Nihat Haydar Casım, suçsuz insanların hedef alınarak ailelerine büyük bir zulüm yapıldığını söyledi.
Nihat Haydar Casım, “İmam Abdullah eşi ve kızı ile birlikte Samsun’da okuyan oğlunu ziyarete gidiyordu. Yanında yüklü miktarda para vardı. Ahmed de annesi Wahide’yi hastaneye götürüyordu. Onun da üzerinde para vardı” dedi.
5 kişinin görüntüsü güvenlik kamerasına yansıdı
Saldırıda hayatını kaybeden 5 kişinin bir dinlenme tesisinde verdikleri moladaki görüntüleri, güvenlik kamerasınca kaydedildi.
Tesisin güvenlik kamerasına yansıyan kayıtlarda, dinlenme tesisi önünde park edilen araçtan 5 kişinin indiği ve tesise girdiği görülüyor. Kaydın devamında, tesisten çıkan 5 kişinin araca binmesi yer alıyor….

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.