9 Mayıs 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

ESİR TAKASI DEVAM EDİYOR: İsrail 30, Hamas 10 rehineyi serbest bıraktı

ESİR TAKASI DEVAM EDİYOR: İsrail 30, Hamas 10 rehineyi serbest bıraktı

İsrail ile Hamas arasında geçici ateşkesin iki gün daha uzatılmasının ardından Hamas, 10 rehineyi daha Kızılhaç yetkililerine teslim etti. İsrail ise 15’i çocuk, 15’i kadın olmak üzere toplam 30 Filistinliyi serbest bıraktı.

Hamas, varılan esir takası mutabakatı kapsamında abluka altındaki Gazze Şeridi’ndeki 10 İsrailli esiri Uluslararası Kızılhaç Komitesi yetkililerine teslim etti.

İsrail’in de 15’i çocuk, 15’i kadın olmak üzere toplam 30 Filistinliyi serbest bıraktı. Serbest bırakılanlar, Uluslararası Kızılhaç Komitesi’ne (ICRC) ait otobüsle Batı Şeria’nın Ramallah kentinin batısındaki Beitunia beldesine ulaştı.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mecid el-Ensari, X sosyal medya platformundan İsrail ile Hamas arasındaki esir takası mutabakatına ilişkin açıklama yaptı.

Ensari, Gazze’de bulunan 10 İsrailli esirin ülkelerine getirilmek üzere Kızılhaç yetkililerine teslim edildiğini belirtti.

Öte yandan İsrail ordusu, 10’u İsrailli ve ikisi yabancı uyruklu olmak üzere 12 esirin Kızılhaç’a teslim edildiğini doğruladı.

Açıklamada, Kızılhaç yetkililerinin 12 esiri Mısır’a naklettiği ve şu anda İsrail topraklarına doğru yola çıktıkları kaydedildi.

Hamas ile İsrail arasındaki esir takası mutabakatı

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün insani ara verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00’de (TSİ 08.00) uygulamaya girmişti.

Bu kapsamda 4 günde Hamas’ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinlinin serbest bırakılması konusunda mutabakat sağlanmıştı.

Katar Dışişleri Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, Hamas ile İsrail arasında yürütülen arabuluculuk çalışmaları sonucu geçici ateşkesin 2 gün daha uzatıldığını duyurmuştu.rudaw

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.