28 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

Cizre’de Hastaneyi Savaş Alanına çevirmişlerdi: 3 kişi tutuklandı

Cizre’de Hastaneyi Savaş Alanına çevirmişlerdi: 3 kişi tutuklandı

Şırnak’ın Cizre İlçesinde iki aile bireyleri arasında çarşı merkezinde yaşanan ve hastane acil servisinde devam eden kavga nedeni ile acil servisin savaş alanına döndüğü olayla ilgili 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cizre’de 4 Kasım 2023 tarihinde Şah Mahallesi Sanayi Caddesi Civarında iki aile bireyi arasında iddialara göre sosyal medya nedeni ile sözlü başlayan tartışmanın kavgaya dönüşmesi ve kavganın hastane acil servisinde devam etmesi nedeni ile acil servis koridorunun savaş alanına döndüğü, sağlık ekipmanları ve bilgisayarların tahrip edildiği olayla ilgili gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki ifadelerinin ardından adliye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerinden 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken diğer zanlılar adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Sağlık Bakanı Koca’dan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cizre Devlet Hastanesinde yaşanan olayla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Koca yaptığı paylaşımda;

Cizre Devlet Hastanesinde, herhangi bir sağlık çalışanına yönelik olmayan, hastaneye gelen iki grup arasında vuku bulan kasten yaralama ve aynı zamanda kamu malına zarar verme olayı sebebiyle üç kişi tutuklanmıştır. Diğer şüpheliler hakkında adli kontrol kararı verilmiş olup, Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmaya devam etmektedir.

Bir sağlık çalışanını hedef almasa da, sağlık kurumunda meydana gelen her şiddet olayını sağlıkta şiddet kapsamında değerlendiriyoruz. Bundan şüphe duyulmasın.Cizremgazetesi

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.