26 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

ABD YANIYOR.”Yasak karşılık bulmadı, protesto yayılıyor”

Yasak karşılık bulmadı, protesto yayılıyor

 

Minneapolis’te sokağa çıkma yasağı ilan edildi ve ulusal muhafızlar sokaklara konuşlandırıldı. Buna rağmen binler, sokakları terk etmezken protestolar onlarca noktaya yayıldı
 
Protestoların merkezi olan Minneapolis şehrinde, göstericiler sokağa çıkma yasağını tanımazken, olaylar 4’üncü gününde de devam etti. Al Jazeera’ya konuşan bir polis sokağa çıkma yasağının işe yaramadığını ve insanların hala sokakta olduğunu söyledi
Ayrıca şehirde ulusal muhafızların ve yerel polisin sokaklara konuşlandırıldığı açıklandı. Şehirdeki polis merkezi tarafından yapılan açıklamada, sokağı terk etmeyenlerin gözaltına alınacağı duyuruldu.
 
 
New York’ta öldürülenlerin isimleri sayıldı
 
New York’ta sokağa çıkan göstericiler polis şiddeti nedeniyle hayatını kaybedenlerin isimlerini sayarak ırkçı ve saldırgan tutumu protesto etti. Şehrin en kalabalık bölgesi olan Brooklyn’de bir araya gelen göstericilere polis biber gazıyla müdahale etti. Barikatlarla yolu kesilen göstericiler polisle çatışırken onlarcası gözaltına alındı.
 
Adalet sarayı yanıyor
 
Kentucky eyâletinin en büyük şehri Louisville’de toplanan yüzlerce kişi şehirdeki adalet sarayına girerek içerisini ateşe verdi. WHASS 11 TV kanalı göstericilerin bodrum camını kırarak binaya girdiğini söylerken, polis şehirdeki tansiyonun yükseldiğini açıkladı.
 
Şehrin farklı noktaların toplanan göstericiler tek ‘Nesef alamıyorum’ ve ‘Polisleri yargıla’ sloganları attılar.
 
 
Georgia’da acil durum ilan edildi
 
Georgia Valisi Brian P Kempt acil durumun ilan edildiğini duyururken, sokaklara 500 ulusal muhafızın konuşlandırıldığını açıkladı.
 
 
Houston’da binler sokakta
 
Teksas Eyaleti’nde bulunan Houston’da sokağa çıkan yaklaşık 3 bin kişi polis şiddetini protesto etti. George Floyd’un polis tarafından vahşice öldürülmesine tepki gösteren kitle, ‘Nefes alamıyorum’ ve ‘Adalet yoksa huzur da yok’ sloganları attı. Şehirdeki portestolarda bazı polis araçlarının camları kırılırken, yolu kapatmaya çalışan bazı eylemcilerin gözaltına alındığı açıklandı.
 
Beyaz Saray kapatıldı
 
ABD medyası Floyd’un polis tarafından nefessiz bırakılarak öldürülmesini protesto eden kitlenin Beyaz Saray’ın dışında toplandığını belirtirken, başkanlık konutunun kısa süreliğine kapatıldığı ve güvenlik önlemlerinin alındığı belirtildi.
 
 
Atlanta’da polis aracı yakıldı
 
Protestoların sıçradığı diğer şehir de Atlanta oldu. Floyd için adalet isteyen öfkeli kabalık yollara barikat kurarken bir polis aracını da ateşe verdi. Ayrıca şehirde CNN kanalının ana binasının hemen dışında polisle çatışan yüzlerce gösterici CNN logosunun üstüne polis şiddetini kınayan yazılamalar yaptılar.
 
Atlanta Belediye Başkanı Keisha Lance Bottoms, göstericilerden evlerine gitmelerini isterken olayları ‘kaos’ olarak yorumladı.
 
 
Denver’de çatışmalar devam etti
 
ABD’nin Kolorado eyâletinin başkenti ve en büyük kenti olan Denver’de de polis şiddetti protetso edildi. Şehrin belediye başkanı Michael Hancock, göstericilere seslenerek sükunet çağrısında bulunurken, polisin müdahalesi nedeniyle göstericiler yollara barikat kurdu

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.