30 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

Habur Sınır Kapısında Rekor Kırıldı

Habur Sınır Kapısında Rekor Kırıldı
Türkiye’nin Ortadoğu’ya açılan Irak-Türkiye gümrük kapısı olan Habur Sınır Kapısında günlük TIR işlem kapasitesi 4 binin üzerine çıktı
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND)’den yapılan duyuruya göre, sınır kapısı TIR giriş-çıkış sayılarına göre, Habur sınır kapısından gerçekleştirilen TIR girişleri 2321’e kadar çıkarak yeni bir rekora imza atıldı.
Karayoluyla gerçekleştirilen ihracatın yüzde 40’ının ve yaklaşık 10 milyar dolarlık ihracatın gerçekleştiği Habur Sınır Kapısından yıllık olarak yaklaşık 500 bin TIR giriş-çıkışı gerçekleştiriliyor.
2020 yılında, Türkiye’nin en fazla ihracat gerçekleştirdiği dördüncü ülke olan Irak ile toplam ticaret 17,3 milyar doları aşarken; Irak’a yönelik ihracat Ocak-Ekim 2021 döneminde 8,7 milyar dolara çıktı.
Ocak-Ekim 2021 döneminde Irak’a yönelik ihracat taşımaları bu yılın ilk 10 ayında 400 bin seviyelerine ulaştı. Türk araçlarıyla Ortadoğu bölgesine gerçekleştirilen ihracat taşımaları ise yüzde 7 artış ile 642 bine çıktı.
Yorum ve görüşlerinizi alalım UND şuana kadar şoförler için iyi bişey yaptığını kimler görmüş veya duymuş zarardan başka birşey yaptığı var mıdır ?

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.