Açmayan çiçeklerin tek çaresiymiş! Toz haline getirip toprağına ekleyin: Çiçek coşuyor

Açmayan çiçeklerin tek çaresiymiş! Toz haline getirip toprağına ekleyin: Çiçek coşuyor
Çiçek bakımı hakkında öğrenmeniz gereken çiftçilik sırlarını sizler için derledik. Şimdi öğreneceğiniz bu bilgiler ışığında çiçekleriniz fışkıracak

Evde çiçek bakımı yaparken dikkat edilmesi gereken birçok faktör vardır. Çiçeklerinizin ihtiyaç duyduğu ışık, su, toprak ve gübre gibi unsurları doğru şekilde belirlemek, çiçeklerinizin sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olacaktır. Her çiçeğin farklı bir bakım gereksinimi olduğundan, çiçeklerinizi tanıyarak onlara uygun bakımı sağlamanız önemlidir. Örneğin, güneşli bir yerde yetişen çiçekler, gölgeye ihtiyaç duyan çiçeklere göre daha fazla ışık almalıdır. Aynı şekilde, suyu seven çiçekler, kuraklığa dayanıklı çiçeklere göre daha sık sulanmalıdır. Açmayan çiçeklerin canlandırılması için ise Veteknoloji.net sitesinde paylaşılan bir tüyo mevcuttur. Şimdi sizlerle bilmeniz gereken o tüyoyu paylaşacağız.

maxresdefault-002-jgk0.jpg

Evde çiçek bakanların en büyük sorunudur çiçeklerin küsmesi ve solması. Küsen çiçekleri coşturmayı sağlayacak yöntemler birçok kişi tarafından bilinmiyor. Veteknoloji.net sitesinde yer alan bir içerikte; Açmayan çiçeklerin daha gür açmasını ve canlanmasını sağlayacak tüyolar paylaşıldı.

Birçok kişi tarafından bilinen bu çiçek bakım yöntemleri aslında pek bilinmiyordu.

maxresdefault-001.jpg

ÇİÇEKLERİNİZ HIZLA BÜYÜYECEK

Çiçeklerinin yavaş büyümesinden şikayetçi olan insanlar için yeni yöntemler paylaşıldı. Yemeklerde kullanılan kuru maya çiçeklere de iyi geliyor. Kuru maya çiçeklerin canlı ve sağlıklı görünmesini sağlıyor. 3 litre suya bir yemek kaşığı kuru maya koyup karıştırmak ve çiçekleri sulamak gerekiyor. Ancak bunu yaparken bu suyun bitki yapraklarına değmemesi gerekiyor. Su doğrudan toprağa sıkılmalı. Çiçeklerin daha hızlı büyümesini sağlamak için haşlanan sebze suyu da işe yarıyor.

Haşlanan sebzelerin suyu soğuduktan sonra çiçek ve bitkilerin üstüne dökülerek ihtiyaçları olan vitaminlerin alınması sağlanabiliyor. Aynı zamanda çiçekler sulanırken çeşme suyu kullanılmaması öneriliyor. Çeşme suyunun insanlara ve hayvanlara vereceği zararlar çiçekler için de geçerli. Kireçli su yerine içme suyu kullanılması öneriliyor. Çiçeklere maden suyu da verilebiliyor ancak bunu yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Her sulamada çiçeklere maden suyu verilmemesi gerekiyor. İki ayda bir sulama işlemi yaparken maden suyu koyulması çiçek köklerinin beslenmesini sağlayabilir. Sulama işleminden önce maden suyunun ağzı açık şekilde iki gün asidinin gitmesi beklenir ve dinlendirildikten sonra iki ayda bir çiçeklere verilebilir. Maden suyu miktarının bir fincanı geçmemesi de öneriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum