Köşe Yazarımız Mehmet Emin Bozkuş, Rektör Alkış ile Balveren'de Bir Araya Geldi

Köşe Yazarımız Mehmet Emin Bozkuş, Rektör Alkış ile Balveren'de Bir Araya Geldi
İnternet haber sitemizin köşe yazarlarından, eğitimci-yazar Mehmet Emin Bozkuş, Balveren beldesinde Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdürrahim Alkış ile bir araya gelerek anlamlı bir eğitim buluşmasına imza attı.

Bölgede bir ilk olma özelliği taşıyan tarihi Balveren Kütüphanesi’nde gerçekleşen buluşmada; eğitimci-yazar Mehmet Emin Bozkuş, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdürrahim Alkış ve beldede görev yapan gönüllü öğretmenler samimi bir eğitim sohbeti gerçekleştirdi.

Balverenli Öğretmenlerden Büyük Fedakarlık

Ziyarette, Balverenli gönüllü öğretmenlerin sergilediği büyük fedakârlık ortaya çıktı. Beldedeki öğrencileri lise ve üniversite sınavlarına tamamen gönüllü olarak hazırlayan öğretmenlerin, kütüphanedeki çay ve diğer tüm kişisel harcamalarını bile kendi ceplerinden karşıladıkları öğrenildi. Bu özverili çalışmalar sayesinde beldeden her yıl başta Tıp Fakülteleri olmak üzere Türkiye’nin en seçkin üniversitelerine çok sayıda öğrenci yerleşiyor.

Rektör Alkış’tan Projelere Tam Destek Sözü

Balveren’deki bu başarı hikayesinden büyük memnuniyet duyan Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdürrahim Alkış, gönüllü öğretmenleri tebrik etti. Rektör Alkış, üniversite olarak bu eğitim seferberliğine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, öğretmenlerin geliştireceği projelere kapılarının sonuna kadar açık olduğunu vurguladı.

whatsapp-image-2026-07-10-at-11-02-29-1-001.jpeg

Yazar Bozkuş’tan Kütüphaneye ve Rektöre Kitap Hediyesi

Eğitimci-yazar Mehmet Emin Bozkuş da sergilenen bu muazzam başarıdan dolayı hem Rektör Alkış’ı hem de fedakar öğretmenleri yürekten kutladı. Şırnak Haber Gazetesi’ndeki köşesinde bölge eğitimine dair yazılar kaleme aldığını belirten Bozkuş: "Bölgemizde bir ilk olan Balveren Kütüphanesi'nde, eğitim eksenli harika bir buluşma gerçekleştirdik. Gönüllü öğretmenlerimizin hiçbir maddi beklenti gütmeden, kendi imkânlarıyla öğrencileri geleceğe hazırlaması ve tıp fakülteleri başta olmak üzere harika okullara yerleştirmesi gurur verici. Bu başarıya kayıtsız kalmayan Rektörümüzün destek sözü de çok kıymetliydi. Bu anlamlı günde kütüphanemize kendi kaleme aldığım kitaplarımdan üçer adet hediye ettim. Ayrıca Rektörümüz Prof. Dr. Abdürrahim Alkış’a da kitaplarımı takdim ettim. Gazetemizdeki yazılarımızı yakından takip edeceklerini belirterek memnuniyetlerini dile getirdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum."

Kaynak:Mikail Şan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.