Tarım ve hayvancılıkta potansiyeliyle öne çıkan Şırnak’ta, üreticilere yönelik destekler artarak devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde, bireysel sulama sistemleri kurmak isteyen 67 yatırımcıya toplamda 45,9 milyon TL tutarında hibe desteği sağlandı.
Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen programda, hibe almaya hak kazanan çiftçilerle sözleşmeler imzalandı. Toplam 91,8 milyon TL’lik proje bütçesinin yarısından fazlası devlet hibesiyle karşılanacak.
Program kapsamında çiftçilere; modern sulama teknikleri, kaynakların verimli kullanımı ve proje uygulama süreçleri hakkında kapsamlı bilgilendirme yapıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü uzmanları tarafından verilen sunumlarda, hibenin doğru ve etkin kullanımının önemi vurgulandı.