Şırnak’ta Fistanlı Şarapovalar tenis kortunda

Şırnak’ta Uluslararası Cudi Cup Turnuvası, sadece spor değil kültür şöleni oldu. Açılışta fistan giyen kadınlar raketle korta çıkarak ünlü Rus tenisçi Mariya Şarapova’ya adeta taş çıkarttı. Renkli görüntüler objektiflerimize böyle yansıdı.

Şırnak, bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvası ile sporda önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yaptı. 8 farklı ülkeden 47 sporcunun katıldığı turnuvanın açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu.

Cudi Dağı’nın eteklerinde kardeşlik ve spor buluştu. Açılışta Şırnak Valisi Birol Ekici, Belediye Başkanı Mehmet Yarka ile birlikte sahaya çıktı. Basın mensuplarının da yakından takip ettiği törende, Şırnak yöresine özgü fistanlı kadınlar ellerine raket alarak korta çıktı. Sporcular ve protokol üyeleri, gösteriyi ilgiyle izledi.

Vali Ekici: "Sporla kardeşliği büyütüyoruz"

Vali Birol Ekici, törende yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Cudi Kupası'nın dördüncüsünü düzenlemenin şehir olarak mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz. Cudi Dağı'nın karşısında, kardeşlik ve birlik seslerinin yükseldiği böyle bir günde bu organizasyonu yapmaktan onur duyuyoruz.”

Vali Ekici, Şırnak'ın genç nüfusuna dikkat çekerek, sporun teröre karşı güçlü bir alternatif olduğunu belirtti: “Genç nüfus oranı en yüksek ikinci şehiriz. Gençlerimiz artık iş, aş ve spor peşinde. Sporun birleştirici gücünü büyütmeye kararlıyız. Devlet olarak her alanda desteğimizi sürdürüyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri