Şırnak'ta Çiftçilere Yüzde 75 Hibeli Kışlık Sebze Fidesi Desteği Başladı

Şırnak'ta çiftçilere müjde! Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında, kışlık sebze üretimine %75 hibeli fide desteği sağlanacak. Başvurular 20 Haziran 2025'e kadar İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine şahsen yapılacak.

Şırnak Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi" kapsamında çiftçilere önemli bir destek sunuyor. Proje dahilinde, kışlık sebze üretimine teşvik amacıyla yüzde 75 hibe oranlı sebze fidesi dağıtımı gerçekleştirilecek.

Kışlık sebze üretimini artırarak hem yerel ekonomiyi güçlendirmeyi hem de çiftçilerin girdi maliyetlerini düşürmeyi hedefleyen bu proje, Şırnak'ta tarımsal verimliliğin artırılmasına katkı sağlayacak. Dağıtılacak fideler arasında brokoli, marul, karnabahar, mor lahana ve beyaz lahana gibi kış mevsimine uygun sebzeler yer alıyor.

Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, hibe desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerin başvurularını 20 Haziran 2025 tarihine kadar İl veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine şahsen yapmaları gerekiyor. Başvuruların süresinde ve eksiksiz bir şekilde tamamlanması, desteklerden faydalanabilmek için büyük önem taşıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri